0

Oudekki Loone vastulause Aadu Mustale: see on iroonitsemine, mitte ideede võitlus!

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Loone,_Oudekki.erakoguOudekki Loone. Foto: erakogu

Härra Aadu Must püüab skandaali üles keerutada sealt, kus seda ei ole. Ma ei tea, miks ta seda teeb, võib-olla sellepärast, et Tartu Keskerakonna liikmed on mind seni avatud kätega vastu võtnud.

Mul on väga kahju, et erakonna siseasju arutatakse Delfis ja Aktuaalses Kaameras, aga ma ei salli alatust, vassimist ja poliitikategemist, mis põhineb vastaste üle iroonitsemisel, mitte ideede võistlusel.

Kõigepealt faktid.

Inimestel, kes tahtsid Tartu osakonna liikmeks astuda, oli selge, et Aadu Musta kontor venitab nende vastuvõtmisega kuni valimised on läbi, kui nad üldse vastu võetakse. Seda on ta ka ise tunnistanud (et vähemalt kümme päeva läheb ja kõik ikka ei sobi). Samas tõi Aadu Must piirkonda kohe juurde umbes 30 uut liiget. See olukord on ebavõrdne, nagu ka see, et Aadu Must juhib valimiste läbiviimist, olles ise kandidaat.

Muuseas, ümberregistreerimise probleem on just minu algatusel lahendatud – olin töörühma liige, mis uuris piirkonna esimehe valimiste ebaregulaarsusi Võrumaal. Alates 2017 on piirkondade aastakonverentside läbiviimise korras punkt, et valimisõigus on neil, kes on piirkonna liikmed kutsete väljasaatmise ajal, st. kümme päeva enne konverentsi toimumist. Aga kuni on olukord, nagu on, ei lase ma kellestki üle sõita.

Mul on hea meel kuulda, et Aadu Must nüüd ütleb, et poleks blokeerinud tublide inimeste Keskerakonna liikmeks saamist. Mul on kahju, et tal on paljude inimeste seas tekkinud niisugune maine, nagu ta ei salliks tarku ja tublisid inimesi ning väärtustaks eelkõige kuulekust.

Aadu Must on ka ise riigikokku kandideerinud erinevates rühmitustes: VL Sõltumatud Kuningriiklased, VL Neljas Jõud ja Keskerakond. Seni ei ole keegi teda hüplemises süüdistanud, oleks õiglane, kui tema ka teisi inimesi selles ei süüdistaks. Ka on Aadu Musta häälesaak valimistel olnud märgatav ainult Keskerakonna brändi all. (Ainsal korral kui me oleme samas nimekirjas kandideerinud, Euroopa Parlamendi valimistel 2014, sain mina 1082 häält, Aadu Must aga sai 209 häält.)

Aadu Must kaebab, et Tartu inimesi ei olnud esimese 20 seas üleriiklikus nimekirjas riigikogu valimistel. Miks pole Aadu Must siis suutnud oma tublide piirkonnaliikmete eest erakonnasiselt seista? Jälgida, et nad saaksid üldnimekirjas oma võimetele vastavad kohad? Mina meeskonnakaaslaste eest seisan: praegune erakonna juhatus on mu häid argumente alati arvesse võtnud.

Ma arvan, et seda enam ei juhtu, et Tartu väärt inimesed nimekirja sabasse jäävad. Ma arvan, et erakond peab töötama ühtse meeskonnana ja keegi ei pea tundma, et teda on kellegi sabas kuhugi veetud – aga keegi ei saa ka teiste töö arvel liugu lasta. Mina aitan igaühel tegeleda just sellega, milles ta hea on ja toetan inimeste saamist neile positsioonidele, kus nad suudavad midagi korda saata. Mina tahan rääkida ideedest. Sellest, kuidas Keskerakond aitaks Tartu inimeste ideid ellu viia. Sellest, kuidas Tartus pärast järgmisi valimisi saab olema tasuta ühistransport. Veel paremini korraldatud kui Tallinnas.

Oudekki Loone vastulause on reaktsioon Aadu Musta täna varem avaldatud arvamusele, mis on vastukaja Lääne Elu loole, kuidas Jaanus Karilaid smugeldas Savisaare toetajaid erakonna Tartu piirkonda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
vaataja
vaataja

Jälle on Loone midagi kohvi sisse valanud.

...
...

Jääb mulje,et press soovib soodsalt teenuda.Kui keegi tahab abielluda ja valib selleks teise regiooni,kus järjekord lühem,siis ei ole kellegi ütlemist.

T.Jõesaar näit. sai suured preemiad.Selle pealt et “jälgis”klooripreparaadi manustamist,kuni tagajärgedeni….,ei sekkunud kommentaaridesse hoiatustega,et see on mürk!!!

tervitelles
tervitelles

Oudekki ikka pea püsti ja kiirsti edasi karjääriredelil. Aga meenutame mis on saanud Savisaare naistest?

wpDiscuz