Lääne maavalitsuse teated

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Teemaplaneeringu „Riisipere–Haapsalu–Rohuküla
raudteetrassi koridori asukoha määramine”
II eskiisi avalikustamine

Teemaplaneeringu peamiseks eesmärgiks on paremate eelduste loomine Lääne maakonna sotsiaalmajanduslikuks arenguks läbi kiire, kaasaegse ja keskkonnasäästliku rongiliikluse elu-, töö- ja teeninduskohtade ning haridusasutuste vahel. Lääne maakonnas läbib planeeritav raudtee Lääne-Nigula ja Ridala valda ning Haapsalu linna. Raudteetrassi pikkus on u 49,5 km ning see kavandatakse maksimaalses ulatuses olemasolevale raudteetammile selliselt, et see võimaldaks projektkiirust kuni 160 km/h.

Käesolevaga on valminud teemaplaneeringu II eskiis ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande eelnõu. II eskiisis on kirjeldatud raudteetrassi, jaamade, raudteeületuskohtade ning toetava infrastruktuuri (veoalajaamad, parklad, uued teed jne) asukohta. KSH aruandes on kirjeldatud ja hinnatud teemaplaneeringu elluviimisega kaasnevaid olulisi mõjusid loodus- ja sotsiaalmajanduslikule keskkonnale, võimalikke alternatiivseid lahendusi ning kavandatud negatiivsete mõjude leevendamise meetmed.

Teemaplaneeringu II eskiisi ja KSH aruande eelnõu avalik väljapanek toimub 9.02–22.02.2016 Lääne Maavalitsuse veebilehel http://laane.maavalitsus.ee/riisipere-haapsalu-rohukula.

Küsimused, ettepanekud ja vastuväited palume saata e-posti aadressil: liis.moor@laane.maavalitsus.ee.

Avalikud arutelud toimuvad:
Ridala vald ja Haapsalu linn – esmaspäeval, 22. veebruaril kell 14 Lääne Maavalitsuses (Lahe 8, Haapsalu)
Lääne-Nigula vald – esmaspäeval, 22. veebruaril kell 17 Lääne-Nigula vallamajas (Haapsalu mnt 6, Taebla alevik)

Täiendav info planeeringu kohta: Lääne Maavalitsuse planeeringute projektijuhi telefonil 5305 3076 või e-aadressil liis.moor@laane.maavalitsus.ee.

Lääne Maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments