0

Lydia Kurus võitis laskmises Eesti juunioride meistritiitli

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

laskurnaised

Eesti juunioride meistrivõistustel finaalis lasknud Haapsalu nelik: Grete Sammal (vasakult), Kaisa Kuusik, Kerli Neljas ja Lydia Kurus. Foto: Mati Seppi

Haapsalu laskur Lydia Kurus võitis 23. jaanuaril Raplas peetud laskmise juunioride Eesti meistritiitli õhupüstolist laskmises.

Kurus lasi kvalifikatsioonis õhupüstolist 40 lasuga 353 silma ja pääses finaali alles viiendana. Finaal algab kõigil nullist, seega saavad otsustavaks laskuri närvid ja keskendumisoskus pingelistes oludes.

Finaalis pidas Kurus kõva duelli narvalanna Anastassia Moissejevaga. Kurus oli kogu finaali tagaajaja rollis. Enne kaht viimast lasku oli Kurus Narva laskurist 1,3 silma võrra maas. Võidu tõid finaali viimased kaks lasku, kus kogus Kurus vastavalt 10,8 ja 9,1 ning konkurent vastavalt 10,1 ja 6,9 silma.

Finaali pääsenud kaheksast laskurist neli olid Haapsalu naisjuuniorid. Kerli Neljas, kes võitis kvalifikatsiooni, jäi finaalis kolmandaks. Kaisa Kuusik ja Grete Sammal olid finaalis vastavalt neljas ja viies. Finaali pääsenud kaheksa hulgast ei jäänud kaugele ka viies Haapsalu laskur Anni Kallas, kes oli kokkuvõttes kümnes.

Samal võistlusel osalenud püstolilaskur Ott Kaljura sai 60 lasuga õhupüstoli harjutuses kuuenda koha.

Püssilaskuritest lasid hästi vennad Kristjan ja Martten Tiitsma. Martten lasi uue isikliku rekordi 562 silma ja pääses finaali neljandana. Kristjan lasi 560 silma ja pääses finaali kuuendana. Finaali lõpetasid vennad vastavalt kuuenda ja seitsmendana.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz