0

Koolijalgpallis võidutses Haapsalu põhikool

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Pärast pikka talvevaheaega jätkusid kohe 3. õppeveerandi esimesel nädalal ka Läänemaa koolispordi liidu võistlused. Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi spordihoones selgitati parimad 7.–9. klasside saalijalgpallis. Turniirist võttis osa kaheksa kooli üheksa võistkonnaga. Peakohtunik Aavo Tomingas jagas võistkonnad nelja- ja viieliikmelisse alagruppi. Et pääseda medalimängudele, tuli alagrupis saada kahe parema kooli sekka. Just see tagas võimaluse mängida Läänemaa KSLi meistrikarika eest.

Ajaloo pingelisemaid alagrupiturniire
Selle õppeaasta 7.–9. klasside saalijalgpalliturniiri võib liialdamata nimetada viimase veerandsaja üheks kõige pingelisemaks. Poisid mängisid ilusat tehnilist jalgpalli, mis on ka loomulik, sest kõigi osalenud koolide juures töötavad jalgpalliringid või osalevad nende koolide õpilased mõne jalgpalliklubi treeningul. Koolide tase on ühtlustunud. See kõik tegigi alagrupiturniirid nii huvitavaks, et näiteks viieliikmelise alagrupi kaks paremat selgusid alles pärast viimast, alagrupi 10. mängu. Poolfinaali pääsesid siit Haapsalu põhikooli II võistkond 8 ja Ridala põhikool 7 punktiga. Juuksekarva võrra jäi medalimängudelt välja Palivere põhikool, kes kogus 6, ja Risti põhikool, kes kogus 5 punkti. Teisest alagrupist pääsesid poolfinaali aga Haapsalu põhikooli I võistkond ja ülimalt suurt tahtejõudu näidanud Taebla gümnaasium. Medalimängudest puksiti kõrvale aga alatine medalivõitja Lihula gümnaasium.

Huvitavad poolfinaalid ja kohamängud
Esimeses poolfinaalis alistas Haapsalu põhikooli I võistkond Ridala põhikooli 3:1. Teine poolfinaal oli veelgi huvitavam. Oma muinasjuttu jätkasid Taebla gümnaasiumi jalgpallurid, alistades 2:2 noormaalaja järel penaltiseerias Haapsalu põhikooli II võistkonna.
Pronksimängus läksid seega vastamisi Ridala põhikool ja Haapsalu põhikooli II võistkond. Taas pakkusid noored jalgpallurid head ja huvitavat jalgpalli. Normaalaeg 1:1 ja jälle tuli lööma asuda penalteid. Siin olid maapoisid kindlamad ja pronksised autasud kuuluvad seega Ridala põhikoolile. Kullamängus hakkas Taebla Haapsalu põhikoolile kõvasti vastu ja ega palju puudu jäänud. Siiski suutsid tehnilised Haapsalu poisid 2:1 võiduga Läänemaa KSLi meistritiitli võita ja kaitsta ühtlasi eelmise aasta tiitlit.
1. Haapsalu põhikool I – Morten Saar, Eenok Nõlvak, Siim Suitsberg, Andre Kaja, Vadim Konov, Robin Ulla, Karmo Einmann ja Demis Teral. Õpetaja Erkki Lass
2. Taebla gümnaasium – õpetaja Enn Kerge
3. Ridala põhikool – õpetaja Pille Raudsepp
4. Haapsalu põhikool II – õpetaja Erkki Lass
5. Lihula gümnaasium – treener Jaanus Getreu
6. Palivere põhikool – õpetaja Väino Munskind
7. Oru kool – õpetaja Renno Silde
8. Risti põhikool – õpetaja Ulrika Tülp
9. Virtsu kool – õpetaja Eduard Brok

Juba 19. jaanuaril mängivad koolid taas saalijalgpalli. Lihulas selguvad paremad 4.–6. klasside arvestuses. Esikohta asub kaitsma koduseinte toel mängiv Lihula gümnaasium.
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz