Homme seatakse Ridala kirikuõpetaja pidulikult ametisse

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

küllike valk

Küllike Valk seatakse homme Ridala luterliku kiriku õpetajaks. ARVO TARMULA

Homme, 27. detsembril kl 13 seatakse Ridala kirikus pidulikul jumalateenistsuel koguduse õpetaja ametisse Küllike Valk.

Teenivad piiskop Tiit Salumäe, abipraost Lembit Tammsalu ja vikaarõpetaja Kristel Engman. Laulab Ridala kirikukoor Lia Salumäe juhatusel.

Aasta aega diakonina Ridala ja Martna kogudust teeninud Küllike Valk sai 31. oktoobril Tallinna piiskoplikus toomkirikus kaela preestri ametiristi ja sellega koos kirikuõpetaja õigused. Valk oli esimene naispreester, kelle seni naivaimulike ordineerimisse teatava reservatsiooniga suhtunud peapiiskop Urmas Viilma ametisse seadis.

Konsistoorium kinnitas Küllike Valgu Ridala koguduse õpetajaks ja määras ta Martna koguduse hooldajaõpetajaks alates 1. detsembrist.

Rohkem kui aasta tagasi tuli Küllike Valk tuli Tallinnast Läänemaale ja hakkas diakonina teenima Ridala ning Martna kogudust. Selle kõrvalt jätkas ta kümmekond aastat tagasi pooleli jäänud usuteaduse-õpinguid. Magistrikraadi sai ta sel suvel, pastoraalseminari lõpetas sügise hakul.

Pärast jumalateenistust kl 14 algab Ridala koguduse jõulupidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
selline
8 aastat tagasi

uunikum