1

Homme seatakse Ridala kirikuõpetaja pidulikult ametisse

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

küllike valk

Küllike Valk seatakse homme Ridala luterliku kiriku õpetajaks. ARVO TARMULA

Homme, 27. detsembril kl 13 seatakse Ridala kirikus pidulikul jumalateenistsuel koguduse õpetaja ametisse Küllike Valk.

Teenivad piiskop Tiit Salumäe, abipraost Lembit Tammsalu ja vikaarõpetaja Kristel Engman. Laulab Ridala kirikukoor Lia Salumäe juhatusel.

Aasta aega diakonina Ridala ja Martna kogudust teeninud Küllike Valk sai 31. oktoobril Tallinna piiskoplikus toomkirikus kaela preestri ametiristi ja sellega koos kirikuõpetaja õigused. Valk oli esimene naispreester, kelle seni naivaimulike ordineerimisse teatava reservatsiooniga suhtunud peapiiskop Urmas Viilma ametisse seadis.

Konsistoorium kinnitas Küllike Valgu Ridala koguduse õpetajaks ja määras ta Martna koguduse hooldajaõpetajaks alates 1. detsembrist.

Rohkem kui aasta tagasi tuli Küllike Valk tuli Tallinnast Läänemaale ja hakkas diakonina teenima Ridala ning Martna kogudust. Selle kõrvalt jätkas ta kümmekond aastat tagasi pooleli jäänud usuteaduse-õpinguid. Magistrikraadi sai ta sel suvel, pastoraalseminari lõpetas sügise hakul.

Pärast jumalateenistust kl 14 algab Ridala koguduse jõulupidu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
selline
selline

uunikum

wpDiscuz