Haapsalus peeti Eesti suurim lauatenniseturniir

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_1772Eestlannad on paarismängus saanud taanlannadega 2punktilise edu. Foto: Arvo Tarmula

Üheksandat korda peetud Albert Kanepi lauatennisememoriaalil osales üle 500 lauatennisisti ühtekokku 8 riigist.

Kolmepäevasel tihedalt mänge täis tikitud turniiril selgitati esmalt välja paremusjärjestus võistkonnavõistlusel. Eestlastel õnnestus kõige paremini juunioride vanuseklass. Poiste esikoha sai Eesti I võistkond Soome ja Rootsi ees. Neidude hulgas alistas Eesti I võistkond finaalis Eesti II võistkonna, millega tagas Eestile kaksikvõidu. Kolmas oli Soome juunioride võistkond.

Naiskadettide teine ja kolmas koht läksid vastavalt Eesti I ja Eesti II võistkonnale. Võidu noppisid kauged külalised Aserbaidžaanist.

 Meeskadettide kaksikvõit läks taanlastele. Eesti I võistkond pidi leppima kolmanda kohaga. Meeskadettide Eesti II võistkond, kus mängis läänlane Toomas Vestli, oli neljas.

Laupäeva hommikul alanud üksikmängudes suutis võidu koju jätta vaid endine Haapsalu LTK, kuid nüüd Maardu LTKd esindav Aleksandr Lušin. Ta võitis juunioride vanuseklassi finaalis rootslast Viktor Johanssoni. Kadettide hulgas läks võit soomlasele Arttu Pihkalale. Talle järgnesid taanlane Jens Klein ja pärnakas Mart Luuk.

Naiskadettidest sai võidu aserbaidžaanlanna Simeng Deng, kes krooniti võitjaks ka juunioride hulgas. Kadettide hõbe läks rootslannale Annika Lundströmile, juunioride hõbe eestlannale Airi Avamerile. Nii kadettide kui ka juunioride pronksi mängis välja Chuyi Zhou Aserbaidžaanist.

Meeste absoluutklassi üksikmängus krooniti võitjaks Aleksei Nikonorov Maardu LTKst, kes alistas finaalis Rivo Saaremäe (Viljandi LTK Sakala). Pronksi sai Aleksandr Lušin (Maardu LTK).

Naiste esikolmiku moodustasid Kätlin Latt (LTK Kalev), aserbaidžaanlanna Simeng Deng ja Airi Avameri (Narova LTK).

Pühapäeval, turniiri viimasel võistluspäeval, tehti algust lastevõistlusega. Kuni 9aastastest poistest oli parim Kenneth Jan Toming (LTK Kalev), teiseks jäi Ivan Bragin (Maardu LTK) ja kolmandaks Jan Hugo Rummel (Haapsalu LTK). Niisama vanade tüdrukute hulgas võitis leedulanna Medeine Stankeviciute Maria Zavrinkova (Narova LTK) ja leedulanna Jorune Kožemiakinaite ees.

Kuni 11aastaste poiste hulgas võitis leedukas Gutis Knezius, teine oli Seva Dorofejev (Narova LTK) ja kolmas Markkos Pukk (Tartu SS Kalev). Kuni 11aastaste tüdrukute hulgas noppisid esikolmiku kohad Narova LTK tüdrukud. Esikoht läks Arina Litvinovale, teine oli Ksenja Zujeva, kolmas Kristina Vassiljeva.

Kuni 13aastaste poiste hulgas läks võit Pärnu spordikooli lauatennisistile Ken Talpas-Taltsepale. Teine ja kolmas olid leedukas Džiugas Garbauskas ja Nadarian Berija (Aseri SK). Kuni 13aastaste tüdrukute esikolmikusse kuulusid Vitalia Reinol (Narova LTK), Kristina Andrejeva (Aseri SK) ja Linda Pihelgas (Nõmme SK).

Kuni 15aastastest poistest oli parim Mart Luuk (LTK Vint-90). Talle järgnesid Vakaris Mečionis Leedust ja Stanislav Strogov (Narova LTK). Samavanuste tüdrukute hulgas osutus parimaks Sofia Viktoria Geroiskaja (Maardu LTK). Teine oli Sirli Roosve (Nõmme SK) ja kolmas lätlanna Diana Afanasjeva.

Lasteturniiril autasustas parimaid Albert Kanepi lapselaps ja tipptennisist Kaia Kanepi.

Albert Kanepi memoriaali peakorraldaja Heikki Sool nentis, et ehkki tänavu mängiti Haapsalu Wiedemanni spordihoone asemel uues tennisehallis, jäi ruumi ikkagi väheks. Sool loodab, et tulevaks aastaks on valmis ka vehklemishall, kus saab pidada rahvaliigat.

Tänavuselt memoriaalilt jõudis otsepilt 6 kaamera ja interneti vahendusel üle maailma. Otseülekannet jälgis mitu tuhat inimest, teatas Sool.

Oma esimese rahvusvahelise lasteturniiri korraldamise kogemuse said rahvusvahelise kohtuniku sertifikaadiga Madis Koit ja Ethel Rozentov. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments