Läänemaa noored jalgpallurid lõpetasid hooaja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

jalgpall LJK foto Karnau08Foto: Andrus Karnau

Kaheksa kuud kestnud Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlused on selleks aastaks lõppenud. Eesti esivõistlustest võttis osa rekordilised kaheksa Läänemaa noorte võistkonda.

Seitsme võistkonnaga oli esindatud Läänemaa Jalgpalliklubi ja ühega Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi. Selline on osalemine Eesti meistrivõistlustest olnud juba viimased aastad, et esindatud on Läänemaalt just need kaks jalgpalliga tegelevat klubi. Kahe jalgpalliklubi treeningutel käivad õpilased pea kõikidest Läänemaa koolidest. Kindlasti on Haapsalu klubi suurem laste arv ja paremad treeningtingimused rohkemaarvuliseks osalemiseks paremad ja seda klubi oma kolme tubli treeneriga ka näitab. Lõunaläänlased aga on igal aastal esindatud vanusegrupiga, mis kõige perspektiivikam ja millises vanuses lapsi kõige rohkem treeningutel osaleb. Samuti peab arvestama, kui palju jalgpallureid ka ümbruskonna väikestest maakoolidest klubis treenib ja osalevat võistkonda aitab.

Kaks võistkonda oma grupi kolmandad

Kaks esindust mängisid 2015 aasta noorte meistrivõistlustel teistest võistkondadest veidi südikamalt ja jõudsid oma grupis tabeli kolmandale reale. Läänemaa Jalgpalliklubi poiste B1-1999 s esindus, kes tegi kaasa oma vanusegrupi II liigas, tõusis kolmandaks tänu väga heale sügisringile.

Treener Aavo Tomingase sõnul olid just head sügisringi mängud need, mis aitasid võistkonna 11 klubi konkurentsis nii kõrgele. Treener jäi poistega mõistagi rahule. Sügisringis saadi ainult üks kaotus ja kaks viiki, kõik teised mängud aga võideti. Liiga võitis Tabasalu JK, teine oli Tallinna JK Kalev, kellele Läänemaa JK jäi alla vaid kehvema väravatevahega. Väravaküttide edetabelis mahtusid kolm klubi poissi esikümnesse:Sten-Mark Alberg oli 16 löödud väravaga seitsmes, Karmo einmann 14 väravaga üheksas ja Kristo Enn 13 väravaga kümnes. Kolmanda koha sai ka Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi D1-2003 esindus. D1 vanuserühma I alagrupis mänginud noored lõunaläänlased tegid hiilgava sügisringi. Kevadringis teenitud kaheksale punktile tuli sügisringi mängudest juurde lausa 16 punkti. Ja see tõstis võistkonna hooaja lõpuks mööda terve hooaja kolmanda koha eest võitlust pidavast Pärnu JK Kalevist.

Treener Jaanus Getreu pidas sügisringi eduks mängukvaliteedi paranemist ja võrdselt jagunenud mänguaega kõigi 20 noormängija vahel. Alagrupi võitis Pärnu JK Vaprus. Väravaküttide edetabelis mahtusid esikümnesse kolm Lõuna-Läänemaa JK noormängijat. Virgo Vallik oli viies 15, Andero Polberg oli kuues 13 ja Marten Põld kümnes 10 löödud väravaga. Kokku tegi selles vanuses kõikides gruppides kaasa 50 võistkonda.

Läänemaa Jalgpalliklubi esindatud erinevate vanuserühmadega. Läänemaa Jalgpalliklubi mängitas Eesti noorte meistrivõistlustel ka päris pisikesi jalgpallipoisse. Treener Triin Vellemäe sõnul on kõige suuremaks eesmärgiks väikestele mängupraktika andmine ja läbi selle võistluse seda nad ka saavad. Lisaks erinevates kohtades, erinevate võistkondadega võistlemine annab väikestele suure kogemuse. Samuti tõi treener ära poiste arengu hooaja jooksul. Seda ja kõike muud positiivset on Läänemaa JK pisikeste kohta öelnud ka mitme teise klubi noortetreenerid.

E2-2006 s vanuserühmas oli Läänemaa JK väljas lausa kahe esindusega, kuna lapsi on palju ja et kõik saaks mängida, tuli moodustada kaks võistkonda. Selles vanuserühmas tabeli ei peetud ja väravalööjaid ei märgitud, küll olid aga Läänemaa JK esindusmeeskonna võitkond väga tubli, võites oma grupis paljusid pealinna võistkondi, teiste seas Tallinna FC Levadiat. Kokku said kaks võistkonda mängida 28 Eesti noorte meistrivõistluste mängu. Üldse osales selles vanuserühmas võistkondi Eesti noorte meistrivõistlustel 61.

Läänemaa JK F-2007 s esindus mängis võistlusel, kus korraldati neli erinevat turniiri. Osalenud võistkonnad, keda oli kokku üle Eesti 66, jagati tsoonide järgi alagruppidesse. Kohalesõitudega mängisid kõik ühes alagrupis olnud võistkonnad neli turniiripäeva, seega neli korda teineteisega läbi. Ka selles vanuserühmas ei ole oluline võit, vaid oluline on mäng ja rõõm jalgpallist.

Läänemaa JK C1-2001 esindus tegi kaasa II liigas ja langes kevadringi mängude põhjal sügisringi mängudeks tagumisse, ehk C liigasse. Siin mängides said Mart Pulsti hoolealused sügisringis seitse võitu ja lõpetasid C1-C liiga viienda kohaga. Liiga võitis Viljandi Tulevik.

Mart Pulsti Läänemaa JK C2-2002 võistkond mängis samuti oma sügisringi kohtumised C-liigas. 13 aastased jalgpallurid mängisid siin ennast seitsmendaks. Liiga võitis Tartu FC Santos.

Märksa südikama ettetaste tegid aga treener Mart Pulsti kolmas võistkond. Poiste D2-2004 s esindus tegi kaasa selle vanuserühma III alagrupis ja näitas hooaja jooksul südikat mängu. Võidud ja kaotused tulid vaheldumisi ja lõpuks saavutati viies koht. Võistkonna esiväravalööjaks kerkis Sten Veski, kes sai 29 väravaga hooaja lõpuks väravalööjate pingereas II koha. Grupi võitis Pärnu JK Vaprus ja kokku osales kõikides gruppides 42 võistkonda.

Kolme võistkonda juhendanud Mart Pulst hooajaga päris rahule ei jäänud. Nüüd hakkavad noored jalgpallurid peale väikest puhkust end valmis seadma saaliturniirideks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments