Soomes elav omanik küsib Taebla kahe tondilossi eest 59 000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

taebla f karnauFoto: Andrus Karnau

Soomes Vantaas elav Fedai Nuri teatas Lääne-Nigula vallavalitsusele kirja teel, et on nõus müüma kaks lagunenud kortermaja Taeblas 59 000 euro eest, kuid vallavalitsus sellega ei nõustu.

Fedai Nuri põhjendas müügihinda sellega, et ostis need majad 49 000 euro eest ja on pannud neisse veel 10 000 eurot. Lääne-Nigula vallavalitsus lükkas Nuri andmed ümber. Ametlikel andmeil ostis Nuri need majad 2008. aastal 20 000 euroga ja tõendid muude kulutuste kohta puuduvad. Et majad on lagunenud ja ohtlikud, seadis Lääne-Nigula volikogu tänavu juunis omaniku valiku ette: kas omanik lammutab majad ise või müüb vallale 3000 euroga. Vallavalitsus andis majade omanikule võimaluse järele mõelda ja teha uus hinnapakkumus.

„Ootame temalt mõistlikku pakkumust,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Kui seda ei tule, on vallavalitsusel alust alustada sundvõõrandamist. Aastaid tagasi majad ostnud Nuriga sai vallavalitsus lõpuks ühenduse Soome advokaadi kaasabil, kes teavitas teda volikogu otsusest ja andis üle kinnisvara hindamisakti.

Vallavalitsus on turuhinna teadasaamiseks lasknud need majad ära hinnata. Kui arvata turuhinnast lammutuskulu maha, ei jää tühja krundi väärtusest midagi järele, ütles Lõhmus. Sellegipoolest lubas volikogu Nurile, et on nõus kahe maja eest maksma 3000 eurot.

Kaks ohtlikku tondilossi Taebla alevikus Nurme põigus on 12 korteriga suurplokkelamud, ammu pooleli jäänud, uksi-aknaid neil ees ei ole, katus on hävinud. Nõnda on nad seisnud 17 viimast aastat. Varisemisohtlike katusekonstruktsioonidega hoonekarbid asuvad lasteaia ja korterelamute naabruses ning on eriti ohtlikud lastele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
porsas
8 aastat tagasi

Vald ei peaks väljapressija kombel käituma. Meil ju ikkagi õigusriik mitte aga ametnikest maffia riik.???

Priidu
8 aastat tagasi

Nürida nokkimisega ost soome mehe poolt,sest 2008 olid majad juba lõhutud.

jp
8 aastat tagasi

Kas maa jääb all meitele või soomele?