Raplamaa omavalitsused soovivad valitsuse tagasiastumist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) juhatus teeb valitsusele ettepaneku tagasi astuda, sest sellel puudub reformide elluviimiseks võimekus ja kohalike omavalitsuste usaldus, teatas BNS

ROL-i juhatus pole rahul valitsuse poliitikaga, mis liidu hinnangul järjekindlalt eirab kohaliku omavalitsuse põhiseaduslikku õigust otsustada kohaliku elu küsimusi, samuti poliitikaga, mille tulemusel kaovad maapiirkondadest töökohad, vähenevad nii era- kui avalikud teenused ja seetõttu lahkuvad inimesed, teatas ROL-i juht Margus Jaanson BNS-ile. Seetõttu teeb ROL valitsusele ettepaneku tagasi asutuda.

ROL peab Jaansoni sõnul tuleb enne haldusreformi seaduse jõustamist töötada välja kõigi piirkondade jätkusuutlikku arengut toetav regionaal- ja omavalitsuspoliitika, arvestades sealjuures omavalitsuste ja nende esindusorganite ettepanekutega. Samuti tuleb reaalselt välja töötada  kohalike omavalitsuste otsustus- ja finantsautonoomia tugevdamismehhanismid ning keskvalitsuse ja omavalitsuste sisuline ning järjepidavalt toimiv partnerlusstrateegia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Margus Lepa
8 aastat tagasi

See ei ole küll lahendus, aga parem ikka kui mitte midagi. Riik tuleb saneerida!