Politsei algatas Nõval toimunud kassipoegade tulistamise uurimiseks kriminaalmenetluse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lucky5Lucky haav on ohtlikult selgroo lähedal, erinevalt oma vennast oli tal aga õnne. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu kirjutas 30. oktoobril, et tundmatu püssikangelane tulistas Nõva külas kassipoegi.  

Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja Kaja Grak andis teada, et politsei tegeleb juhtumiga edasi ja alustatud on kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 264 alusel.

"See käsitleb looma suhtes julmal viisil toime pandud lubamatut tegu ja kohtus süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo toimepanijat rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega," selgitas Grak.

Praeguseks kahtlustatavana kedagi üle kuulatud veel ei ole.

Üks kassipoegades tuli saadud vigastuste raskuse tõttu paraku eutaneerida – vigastatud olid siseleundid ja kuul oli läbinud selgroo, mistõttu oli loomake halvatud.

Teisel kassipojal oli õnne – õhupüssist lastud kuul oli küll selgroo lähedal, millest tekkis äge põletikuline reaktsioon. Vilklas asuva Läänemaa kodutute loomade varjupaiga hoole all olnud märgilise nimega kassipoeg Lucky sai arstiabi. Loomaarst Marika Pärnpuu sõnul kulub Lucky haava paranemisele vähemalt kaks nädalat ja ta saab igapäevaselt põletikuvastaseid antibiootikume.

Lucky ravikulude katmiseks tegid kümned inimesi annetusi ja vajalik summa saadi varjupaiga juhata Kaja Maisalu sõnul kokku juba päev pärast Facebookis avaldatud abipalvet.

Varjupaigast öeldi täna Lääne Elule, et Lucky paraneb, kogub jõudu ja vahepeal söömisest loobunud kass tunneb taas huvi ka toidu vastu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
8 aastat tagasi

juudid ja kassid on äravalitud?
lihtne eestlane las rabeleb….

liisa
8 aastat tagasi
Reply to  sorts

sa oled ikka tõesti vist kukkunud loomade või ükskõik milliste teiste elusolendite piinamist ei õigusta mitte miski.

Jaks
8 aastat tagasi

Miks siis kui tuhanded sead kaasikambrisse aeti. Miks siis kriminaalmenetluste ei alustataud.

ikka
8 aastat tagasi
Reply to  Jaks

ikka ja jälle kommenteerivad need, kes just nutikusega ei hiilga. Kui sulle teema pinget ei paku siis ära lihtsalt loe. Nii lolli juttu pole ammu lugenud , nagu sina siin kommenteerid

Kaija
8 aastat tagasi

Loodan, et inimene saadakse kätte ja EEsti kohtu süsteem ükskord annab ka looma piinamise eest väärilise karistuse. Siis ehk saavad inimesed ükskord aru, et ei tohi piinata ei loomi ega inimesi. Väheke rohkem austust teiste elavate hingede vastu.

Õudus
8 aastat tagasi

Kui keegi kassi tulistab siis see on tragöödia ja väärib krim asja algatamist. Kui riik sunnib inimesi enda põliskodusid maha jätma siis selle peale kirjutab Bahvski, Muuli ja Luukas et see on normaalne nähtus ja nii peabki olema.

jajah
8 aastat tagasi
Reply to  Õudus

Lisa siia juurde veel, et siiani ole karistatud seda meest, kes 10 milli tuuri pani ja seda meest, kes põllumajanduse hävitas ja seda, et Eesti Õhu hävitas. Kindlasti on veel asju, mida samasse ritta panna saaks ja mille taustal on kasside tulistamine täiesti ok.