Vägivald elukaaslase kallal lõppes 600eurose karistusega

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Politseilogo

Elukaaslase noaga ähvardamine, sõim ja peks lõppes sellega, et vägivallatseja peab karistuseks maksma riigituludesse 600 eurot ja hüvitama kannatanule 5 eurot varalist kahju.

Lugu, mille alusel algatas prokuratuur tänavu mais kriminaalmenetluse, sai alguse tülidest elukaaslaste vahel sel kevadel ühes Läänemaa talus.

Elukaaslane AK ähvardas oma elukaaslast tappa. Ta suunas noa elukaalase poole ja ütles, et „paras oleks sind siinsamas ära täksida“. AK hoiak ja sõnad olid sellised, et kannatanul oli põhjust karta ähvarduse täideviimist, märgib prokurör kriminaalmenetlust lõpetavas oportuniteedimääruses.

Noaga ähvardamise järel lõi AK elukaaslast rusikaga. Kõik see juhtus metsa vahel seisvas autos.

Tüli elukaaslaste vahel oli ka 2. mail kella 13 paiku. Elukaaslane AK lõi ja tõukas kannatanut. Tülist jäid järele verevalum kannatanu põsel ja verevalumid mõlemal käel.

Peksmine jätkus õhtul, kui AK tiris elukaaslast voodist välja, sõimas teda roppude sõnadega ja raputas, nii et kannatanu kukkus narivoodi alumisele korrusele. Samal õhtul kella 22 paiku ründas AK elukaaslast veel kord.

Prokurör lõpetas oktoobri keskel kriminaalmenetluse ja pani AKle kohustuseks maksta 10. märtsiks 2016 riigituludesse 600 eurot. 2. novembriks tuleb AKl hüvitada kannatanule tekitatud varaline kahju 5 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naine
8 aastat tagasi

See on hea reklaam teistelegi peksjatele- peksa palju tahad, karistada niikuinii ei saa.
Tegelikult on see sulaselge ohvri mõnitamine, 5 eurot…
Millal ükskord hakatakse nõrgemat poolt kaitsma?

juss prokurörile ja urijatele
8 aastat tagasi

Võite kindlad olla, et AK on jätkuvalt ja korduvalt elukaaslat rünnanud! Ehk lihtsamalt molli/ lõuga/ pasunasse andnud! Ja ilmselt lõppeb see asi väga kurvalt! Aga keda huvitab mingi maakate rüselus?!

jube
8 aastat tagasi

selline mees oleks pidanud kohe quantanamosse viidama

maali+haapsalust
8 aastat tagasi

see ka mõni karistus?! 🙁

Minu
8 aastat tagasi

mees oleks mitmeid kordi trahvi maksnud või isegi läbi trellide vaadanud kui nõukaajal oleksid teised seadused olnud! Raha ja tutvused tegid süütu süüdlaseks ja naerualuseks! Kõik omal nahal üle elatud!