0

Arstide liit heitis MMS-i kasutamist soosinud tohtri liidust välja

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lasteaedFoto: Arhiiv

Eesti Arstide Liidu volikogu arvas liidust välja Jüri tervisekeskuse perearsti Riina Raudsiku, kes kuulus kloordioksiidi ehk niinimetatud MMS-i tarvitamist propageerivasse sotsiaalmeedia gruppi, vahendab BNS.

"Arstide liidu volikogu arvas Raudsiku liidu liikmete hulgast välja põhikirjaliste kohustuste mittetäitmise tõttu, kuna ta ei järgi oma tegevuses ja käitumises Eesti arstieetika koodeksit," ütles liidu peasekretär Katrin Rehemaa teisipäeval BNS-ile. "Arstide liidu eetikakomitee taunib arstide tegevust, kes reklaamivad niinimetatud ravivõtteid ja -vahendeid, ilma et nende toime ja ohutus oleks tõendatud. Sügavalt ebaeetiline on arstide käitumine, kes oma avalikes esinemistes reklaamivad mõne ravimi või ravimeetodi ainulaadsust ja hädavajalikkust igas võimalikus situatsioonis," ütles Rehemaa.

Liit avaldas ka muret jätkuvalt leviva tõendamata toime ja sageli mürgiste ainete kasutamise pärast, mida õhutavad kasutama meditsiinihariduseta inimesed, kelle eesmärk on niinimetatud imeravimite müügilt teenida. Rehemaa tõdes, et kahjuks levitavad väärinfot ja annavad teadusliku aluseta ravisoovitusi ka mõned arstid. Arstide liit teeb ettepaneku seadustada kontrollivõimalus ilma erihariduseta inimeste tegevuste üle ning kutsub järelevalveorganeid jälgima avalikkusele edastatavat alternatiivsete ravimeetodite reklaami.

Liit pöördub ka kõigi ajakirjanike ja meediaväljaannete omanike poole ja soovitab valida vastutustundlikult allikaid, mille põhjal avaldatakse inimeste tervist, haiguste ennetamist, diagnoosimist ja ravimist käsitlevat teavet. "Kui tegemist ei ole teaduspõhise infoga, siis tuleks sellele selgelt viidata ja võimalusel lisada vastava ala asjatundja kommentaar," lausus Rehemaa.

Eesti Päevaleht avalikustas 21. septembril, et toksilise kloordioksiidi ravimina kasutamist propageerivasse gruppi kuulub ka Jüri tervisekeskuse juhataja ja perearst Riina Raudsik, kes kirjutas kuus aastat tagasi eessõna kloordioksiidi manustamist propageerivale raamatule ja ka vaktsiinivastasele teosele. Ta propageeris leeliselise vee joomist nii organismi üldtugevdava kui ka haigusi raviva vahendina. Tema patsientide seas on nii neid, kes Raudsiku kaheldava väärtusega praktikaid väga kiidavad, kui ka neid, kes peavad teda šarlataniks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz