Soojad sügisilmad jätkuvad

Kaie Ilves

kaie@le.ee

sügis aeg

Nädala esimene pool toob üle kümne kraadi sooja. ARHIIV

Algava nädala esimeste päevade vihmasaju tõrjub kõrvale Skandinaavia keskosa kohal üha võimsamaks muutuv kõrgrõhuala, mis laieneb jõudumööda Soome lahe kohale.

Ilmateenistuse teatel on esmaspäeva öösel pilves selgimistega ilm ja sajab vihma. Pärast keskööd saju tõenäosus väheneb. Tuul pöördub lõunast läände ja loodesse ning tugevneb 5-12, puhanguti 15 m/s. Saartel ja rannikul on tuule kiirus kuni 20 m/s. Sooja on 4-9 kraadi. Esmaspäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 7-10 kraadi.

Teisipäeva öösel pilvisus tiheneb ja hommikupoolikul sajab kohati vähest vihma. Puhub läänekaaretuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5, rannikul kuni +8 kraadi. Teisipäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub loode- ja põhjatuul 5-11, põhjarannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 7-11 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub põhjakaaretuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +3 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja loodetuul 3-9 m/s, saartel pöördub tuul itta ja kagusse 1-5 m/s. Sooja on +3 kuni +6 kraadi.

Neljapäeval kõrgrõhuala tugevneb ja selle mõju suureneb. Ilm on sajuta, puhub mõõdukas või nõrk kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -6, rannikul kohati +3 kraadi. Päeval on sooja 3-7 kraadi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments