Tiit Riisalo põgenes rahalaeva eest: lahkusin Vikani juhatusest, kui otsustati hakata euroraha eest töötuid koolitama

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaljas Hoppet. Foto: Arvo TarmulaKaljas Hoppet, mille ehitamine toimus Vikani taktikepi all ja väidetavalt kasutati selleks töötute abi. Foto: Arvo Tarmula

IRLi endine peasekretär Tiit Riisalo ütles, et astus 2010. aastal puulaevaseltsi Vikan juhatusest tagasi, sest selts otsustas hakata mahuka kõrvaltegevusena töötuid koolitama, tema aga ei teadnud sellest valdkonnast midagi, vahendab Delfi.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et IRLi liikme Alar Schönbergi ja Tiit Riisalo juhitud puulaevaselts Vikan sai aastail 2010-2013 üle poole miljoni euro eurotoetust töötute koolitamiseks. Raha liikus edasi IRLi liikmetega seotud osaühingutesse, sealhulgas hiljuti narkoennetuse rahade väljapetmise eest süüdi mõistetud Kristina Tautsi firmasse Comenius. Ekspress märgib, et Comenius kulutas töötutele 3500 eurot, kuid Vikanilt saadi vähemalt 108 000 eurot.

"Miks neid erinevaid tegevussuundi otsiti, on see, et laevaehitus ja laevade ülalpidamine pole väga odav. Ta pole ka pööraselt kallis, aga nõuab vahendeid ja toimekas MTÜ üritab erinevaid meetodeid leida selleks. Aga mul oli toona niipalju muud tööd… Ma ei mõista kuidagi hukka seda, mis seal tookord tehti, aga mulle lihtsalt tundus, et ma ei tea töötute ümberõpetamisest mitte midagi," rääkis ta Delfile.

Ta ütles, et ei astunud juhatusest tagasi sellepärast, et oleks kahtlustanud hämaraid rahaasju. Juhatuses jätkanud Alar Schönbergiga Riisalo enda sõnul tihedalt ei suhtle.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Kes meist ei oleks nõus 3000 € mängu panema kui hiljem on võimalik 90000+€ tasku panna.
Eestis pole korruptsiooni,pole prokuröre,pole majanduspolitseid vaid on ettevõtlikud ärimehed ja võsas luurav kaitsepolitsei.

22.55,kas
8 aastat tagasi

…teed nalja? See Pagula saab raha moslemite maaletoomiseks ,Vikan aga kulutas kohalikele uute tööoskuste omandamiseks.

tööoskus
8 aastat tagasi
Reply to  22.55,kas

samasugune nagu vanasti turuvarblastel, kes kolhoosi kartuleid võtma saadeti, põhiline oli, et saaks enne kella 19 tagasi, et poest parmatuha kätte saaks

mart
8 aastat tagasi
Reply to  22.55,kas

ei kulutanud ta midagi, kantis raha IRL’i tegelastele

Valge Daam
8 aastat tagasi

Mis see MTÜ “Pagula” targem on! Sama skeem!

Kindlasti on
8 aastat tagasi

…parem mingite toetusrahade eest toetada kohalike inimeste ametiõpet,kui kulutada seda mingite kontrollimata taustaga illegaalidest tüüpide ülalpidamiseks….

kunn
8 aastat tagasi

Nõuka ajal sellist riigi raha raiskamist polnud. Kui näiteks Moskvast oleks antud pool milli tolleaegset rubla töötute toetuseks ja keegi seltsimees Scönberg oleks need rahad tuuri pannud, siis kogu see selts rakendaks oma laevaehitusoskust kuskil Uurali taga metsades.
Meil aga ilmselt pakuti töötutele väljaõppe asemel mõned Walteri õlled ja punktid said kirja.