Lääne Elu paberleht neljapäeval, 22. oktoobril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel2210001

Veterinaaramet sõitis Lääne-Nigulast teerulliga üle

Veterinaaramet andis eile välja käskkirja, mille põhjal saab Keedika ametlikuks katkusigade matmiskohaks. Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus võrdles otsust teerulliga üle valla arvamuse sõitmisega. Lõhmus ei nõustu veterinaar- ja toiduameti (VTA) kinnitatud matmispaigaga Keedika läheduses. VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda allkirjastas eile käskkirja, milles on kirjas 24 võimalikku matmispaika üle Eesti, sh üks Läänemaal. Kolmes maakonnas matmispaiku ei ole, mistõttu tuleb katku surnud sead matta teisteese maakondadesse. VTA otsusega asub Läänemaa matmispaik Keedikas.

Schönberg müüs ajaloolise kaljase Hoppeti iseendale

Puulaevaselts Vikan müüs ajaloolise rannarootsi kaljase Hoppeti kahele IRLga seotud ettevõtjale Indrek Raudsele ja Alar Schönbergile. Puulaevaselts Vikani mulluses aastaaruandes seisab, et Hoppetit rahastas ettevõte OÜ Capital OT. Viimase nõue oli mullu septembris 448 000 eurot, mis oli kulunud kaljase ostuks, lõpuni ehitamiseks ja sisustamiseks.

Puulaevaselts ostis Hoppeti 2011. aastal ja praegu peaks alus olema Vahemerel, kus töötab kruiisilaevana vedades näitetruppi ühest sadamast teise. Puulaevaseltsi Vikan juhatuse liige on Alar Schönberg, kes on samuti üks kahest OÜ Capital OT omanik. Teine omanik selles firmas Indrek Raudne, kes paar aastat tagasi kogus tähelepanu Eesti kodakondsuse vahendamisega, samuti oli ta mässitud korruptsioonisüüdistustesse Tallinna Sadamas.

Miks see tehing väidetavalt tehti, selgub homses Lääne Elu paberlehes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments