Metsküla algkooli külastasid välisriigi väikekoolide õpetajad

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Nelja välisriigi väikekooli õpetajad on sel nädalal külas Metsküla algkoolil.

Metsküla algkooli direktor Pille Kaiseli sõnul on neile külla sõitnud õpetajad Kreeka, Türgi, Hispaania ja Soome koolidest. Kaiseli hinnangul sarnanevad külla tulnud koolid Metsküla algkooliga seetõttu, et kõik need on samuti väikekoolid. „Näiteks Kreekast tulnud õpetaja õpetab koolis, kus õpib 30 õpilast,” tõi Kaisel näite.

Eestit külastavaile õpetajaile on koostatud tihe programm. Möödunud reedel algas päev Tallinnas, kus külastati erinevaid teadusasutusi. Hiljem jätkus nende päev juba Metsküla algkoolis, kus külalised said inglise keeles rääkida kohalike õpilastega. Õhtul peeti Metsküla rahvamajas pidu, kus kõik kandsid omamaa rahvariideid ja laulsid rahvalaule, rääkis Kaisel.

Laupäev ja pühapäev möödus õpetajatel õppides. Kaiseli sõnul keskenduti sellele, kuidas kasutada nutiseadmeid efektiivselt ka õppetöös. Erinevalt Eestist, kust peaaegu igal õpilasel on mingit sorti nutiseade taskus, Hispaanias või Kreekas seda igal lapsel ei ole. Kaiseli hinnangul on tegemist tõusva trendiga, mida saab ära kasutada pakutava hariduse kvaliteedi tõstmisel.

Esmaspäeval väisasid õpetajad innovatsioonikeskust Innokas, kus keskuse juht Angela Leppik tutvustas Innokast ja selle tegemisi. Külalisõpetajad said ka ise käe külge panna ja erinevaid teaduskomplekte juhendi järgi kokku panna.

Teisipäeval väisasid õpetajad Muraste looduskooli, kus neile tutvustati sealset tahvelprogrammi. Külalisõpetajad viibivad Eestis kolmapäevani.

Välisriikide väikekoolide õpetajad ütlesid kui ühest suust, et nutiseadmete kasutusele võtt koolitunnis on vajalik. Soome õpetajad Henrietta Karjalainen ja Minna-Mari Kares arvasid, et nutiseadmed ja nutiõpe on meie tulevik.

Kreeka kooli õpetaja Maria Mantzila arvates ei saa tavalistest õpikutest loobuda, kuid õpingute ühendamine nutiseadmetega on noortele hea. „See arendab neid ja muudab paljud toimingud kiiremaks,” lausus Mantzila. Sama arvas ka Hispaaniast pärit õpetaja Mercedes Galan Pina, kelle sõnul ei piisa pelgalt õpikust vaid on vaja tuua vaheldust.

Kaisel rääkis, et võimalus välisriikide õpetajaid võõrustada tekkis tänu Eramus+ programmile. Erasmuse abiga saab Metsküla algkool tuleval kevadel võõrustada täna külas olevate koolide õpilasi ja ületuleval aastal avaneb Metsküla algkooli õpilastel võimalus samuti külastada mõnda programmis osalevat väikekooli. 

Fotod: Arvo Tarmula

IMG_5789 IMG_5853 IMG_5861 IMG_5885 IMG_5896

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments