EKRE esimees kutsub üles Hanila volikogu keelduma pagulaste vastuvõtmisest

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula

mart helme

Mart Helme kirjutab Hanila volikogule, et pagulasi tueb aidata, aga nende päritolumaades. ARVO TARMULA

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Mart Helme saatis läinud kolmapäeval, 3. septembril erakonna nimel pika pagulaste vastuvõtmisest hoiatava e-kirja Hanila vallavolikogu liikmetele ja vallavanemale.

„Soovime Teiega jagada muret massiliselt Lääne-Euroopasse saabunud illegaalsete sisserändajate Eestisse vastuvõtmise ja jaotamise pärast omavalitsuste vahel, mis võib lõhkuda meie ühiskonna niigi habrast sotsiaalset sidusust, tekitab suuri pingeid sotsiaalsüsteemis ning paneb lisakoormusi ja -kohustusi kohalikele omavalitsustele,” alustab Mart Helme kirja.

Kiri lõpeb üleskustega, et omavalitsus ei võtaks immigrante vastu.

31. augustil teatas Hanila vallavanem kirjas sotsiaalministeeriumile, et vallal ei ole pagulastele pakkuda normaalseid elamistingimusi. Enamik elamispinda on puuküttega, samuti on vallas vähe keeleoskajaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Siseministeerium lükkas kohalikele omavalitsustele saadetud kirjas EKRE väited ümber | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Eesti Konservatiivne Rahvaerakond saatis möödunud nädalal kohalike omavalitsuste volikogudele kirja, kus hoiatas pagulaste vastuvõtmise eest.  […]

Mina
8 aastat tagasi

ei ole selle vastu, et hädalisi aidata, aga kuidas, seda tuleks riiklikult otsustada. Meil ju 101 tarka, see ei tohiks väga keeruline olla.

Miks
8 aastat tagasi

teeb Mart Helme Hanila volikogule ettekirjutusi? Kui, siis (tänu mõisa omamisele) on härra seotud Martna vallaga. Võiks tegeleda Martna valla volikoguga, seal asjad, nagu eriti ei laabu.

Muremõte
8 aastat tagasi

Miks me kogu aeg solvame teineteist? Kui ma nägin neid põgenikest lapsi minemas mööda raudteed Saksamaa poole, mõtlesin kohe oma ja tuttavate lastelaste peale. Äkki ikkagi peaks oma viha maha matma ja pakkuma välja inimlikke lahendusi. Keegi ei ole kaitstud kerjakoti ja vanglaleiva eest. Kui meie ükskord ise põgenema peaksime, tahaks küll natuke paremat suhtumist.

Ehh,
8 aastat tagasi
Reply to  Muremõte

Kullake, need lapsukesed kasvavad kõik suureks. Ka pronksööl ei märatsenud ega lõhkunud meil hallipäised taadid, vaid nende lapselapsed. Ja mäletan väga hästi Lagle Pareki mälestusi lapsena Siberisse sõidust: ei midagi hullu, põnev hoopis. Mure oli emal hoopis. Ja usu, meil pole kuhugi enam põgeneda.

M.
8 aastat tagasi

Rassistivärdjad, minge tööle! Ärge grafomaanitsege internetis.

to m
8 aastat tagasi
Reply to  M.

sa pole elanud nõukogude rahvaste sõbralikus peres ja venestamise ajal eestis, nii et pea mokk maas

kas
8 aastat tagasi

ühe väikse erakonna seisukohtade edastamine on hoiatav kiri. No jah, refid hoiatasid rahvast enne valimisi kesikute eest ka…, pagulaste kohta ei rääkinud midagi. Aru ma ei saa, mis luxkodudes ja vati sees ja rahapuu all need pagulased omal maal elasid, et siin ei ole elamistingimused normaalsed ja ega igasse euroopa riiki ei taha kaa.

Nii lammas
8 aastat tagasi

…ei saa üks riik olla,et iseseisvuse järjekordselt ära annab. Korra Päts seda juba tegi,kui vene väed baaside lepinguga ainsagi lasuta sisse lasi.Aga moslemeid tuleb lõputult ja neid on kordades rohkem. Peab napakas olema ,kui ei näe,kuidas paljud neist end uuel kodumaal ülal peavad.Nende ainus seadus on koraan….

Mitte
8 aastat tagasi

, et Ma pagulaste vastu olen. Lihtsalt teeb muret eesti keele solkimine.