Lääne-Nigula vald paigaldas 102 teesilti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula teesilt

Lääne-Nigula vald paigaldas sel suvel 102 uut teesilti, millega Ääsmäe-Haapsalu maantee ja Risti-Virtsu maantee äärsed teed on kõik sildistatud.

Lääne-Nigula keskkonna- ja kommunaalnõuniku Olev Peetrise sõnul on valla eelarves teesiltide paigaldamiseks ette nähtud 5000 eurot aastas ja esmajärjekorras võeti ette peamiste riigimaanteede äärsed teed.

„See on tegelikult üsna väike osa, sest kõigile teedele siltide paigaldamine on eelarvet arvestades 4-5 aasta projekt,” lisas ta. Kui palju täpselt teede- ja külasilte Lääne-Nigula vald paigaldama peab ei osanud ta öelda. Kommunaalnõuniku sõnul on teede ja külade sildistamine valla kohustus, milleks tuleb raha leida oma eelarvest.

Peetris ütles, et järgmisel aastal hakatakse teesilte paigaldama väiksematele riigiteedele nagu näiteks Keila, Noarootsi jms suunas ning lõpuks jõutakse kohalike teedeni, mis on samuti vaja sildistada.  

Lisaks teesiltidele peaks vald teede äärde paigaldama ka külasildid — praegu on külasildid Peetrise sõnul olemas põhimaanteede ääres ja osaliselt ka väiksemate riigimaanteede ääres, kuid kõik külad pole kaugeltki veel sildistatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvo
8 aastat tagasi

Eriti hea on Uustani tee.Maaomaniku sõidukõlblikuks ehitatud hobuvankri tee ja valla poolt vägisi munitsipalitseeritud üherealine metsavahe.

häbi
8 aastat tagasi

ridala vallale, pea 25 aastat on möödunud iseseisvusest, vallavilets on ametis olnud juba 3-4ametiaega, aga külasilte pole ridalas siiani näha, ootavad vist millal tiblad need jälle üles panevad

x
8 aastat tagasi

Mida see info läbisõitjale annab? Oma küla inimesed teavad nagunii iga külatee nime. Pigem peaks selle raha eest valla teid korrastama ja korras hoidma.

.
8 aastat tagasi
Reply to  x

Teisi on palju lihtsam juhatada

xx
8 aastat tagasi
Reply to  x

teavet annab. Asjalik ettevõtmine.

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Eriti harivad on sildid nt. Laikmaa tee otsas. Ühise posti otsas nii silt A. Laikmaa majamuuseumi tee ja selle all järgmine silt A. Laikmaa majamuuseum. Vägisi tundub, et olemegi juba jõudnud viie rikkaima riigi sekka. Või äkki on hoopis sildistajad ja sildimeistrid omavahel sugulased?