1

Kuulsad Marid avavad aurupaadi hooaja

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kalli Mari vettelaskmine (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid on reedeks, 19. juuniks külla kutsunud tuntud Mari-nimelised naised. Koos eesti rahvale kallite Maridega avatakse aurupaadi Kallis Mari (pildil) uus hooaeg.

Tulla on lubanud keeleteadlane Mari Tarand, muusik Mari Kalkun, kunstnik Mari Kaljuste, füsioterapeut Mari Alvela ning ajakirja „Mari“ Haapsalust pärit peatoimetaja Tiina Lang. Koos tehakse sõit aurupaadil Kallis Mari. Lisaks külastatakse kaunist, kuurortlinnahõngulist moenäitust „Suvorovi tänava naised“ Haapsalu Raekojas.

Kell 14 annab Mari Kalkun kontserdi kohvik-raamatupoes Haapsalu Raamat. Kontsert on linnarahvale tasuta.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhatuse liikme Anton Pärna sõnul on suur rõõm pakkuda elamuslikku ja kuurortlinnale väärilist pääsu merele. „Loodame, et seda võimalust kasutavad selgi aastal nii kohalikud elanikud kui ka Haapsalu külalised,“ lisas Pärn. „Oleme paadi väljumiskoha toonud reisijate jaoks mugavamasse paika. Kui eelmisel suvel pääses paadile Veskiviigi sadamast, siis algaval hooajal väljub Kallis Mari Promenaadi hotelli sadamakailt.“

Aurupaat Kallis Mari teeb huvisõite Haapsalu Tagalahel. Veesõiduk on ehitatud 1955. aastal Rootsis. Kallis Mari on kaunis eesti rahvaviis. Selle meloodia võlus Haapsalus suvitanud Tšaikovskit ja paitab seetõttu kuulajate kõrvu ka helilooja 6. sümfoonias. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pilvede all
Pilvede all

Mari Murakas jäi kutsumata.

wpDiscuz