Karilaid õhutab ministrit Haapsalu raudteed taastama

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

karilaid

Riigikogu liige Jaanus Karilaid sai Läänemaa omavalitsusjuhtidelt kingituseks saunaviha. Foto: Lehte Ilves

Läänemaa omavalitsusliit peaks tegema Haapsalu raudtee taastamise asjus kirja majandusminister Kristen Michalile, ütles kolmapäeval Lihulas Läänemaa omavalitsusliidu ees kõnelnud Jaanus Karilaid (pildil).

„Aitab uuringuist, raudtee tasuvust on juba uuritud,” pakkus riigikogu liige Karilaid välja kirja sisu. „Tasuvuse jutt on demagoogia.” Ta lisas, et mitte ükski raudtee pole tasuv ja kui vastu demagoogitseda, siis võiks ka näiteks Viljandi raudtee üles võtta.

Veel soovitas Karilaid ministrile meelde tuletada, et raudtee taastamist on toetanud linnade liit ja paljud omavalitsusliidud. Michal on ise olnud riigikogus Haapsalu raudtee taastamise toetusrühma liige.

Karilaiu sõnul on Haapsalu raudtee taastamise toeturühmas juba 55 liiget. See tähendab, et riigikogu enamus on raudtee poolt ja see peaks majandusministri otsustamist lihtsustama.

Veel soovitas Karialid vabariigi valitsusele meelde tuletada, et Lääne maavanema koht on läinud sügisest täitmata. „Võiksime teha ettepaneku, et maavanemaks määratakse Neeme Suure,” ütles Karilaid.

Läänemaa omavalitsusliidu koosolekust võtsid osa ka teiste maakondade omavalitsusliidud ja Eesti maaomavalitsusliidu esindajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Mis raudtee? Milleks? Miks Neeme Suur? mis head ta teinud on peale homode ja pagulaste toetamise….?

Riks
8 aastat tagasi

?????
Lauri Luik on ju see, kes pidi kõik Reformierakonnale selgeks tegema? Miks veel teised peavad vaeva nägema?

Jaanus, Sulle aga kõva käepigistus selle eest!