0

Väliseesti noored tulevad Läänemaale suvelaagrisse

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Juuli keskel külastavad 22 väljaspool Eestit elavat väliseesti noort Läänemaad. Noored vanuses 13-18 viibivad suvelaagris Uus-Kalda spordi- ja puhkekülas 16.-26. juulini. Väliseesti noortele on abiks 8 Eestist pärit tuginoort.

Uus-Kalda spordi- ja puhkeküla omanik Astrid Roosilehe sõnul on väliseesti noored väga oodatud. „Neil on siin võimalus suhelda kohalike noortega ja lisaks õpivad nad Eesti ajalugu.“ Roosilehe kinnitusel saavad noored osaleda veel käsitööringides ja harrastada erinevaid sportmänge.

„Väljaspool Eestit elavatele Eesti päritolu noortele korraldatavate laagrite eesmärgiks on pakkuda neile võimalust eakaaslastest eestlastega suheldes õppida eesti keelt. Samuti tutvustada neile meie riigi pärandit ja kultuurilugu,“ selgitas laagritekorraldamise koordinaator Marina Fanfora. 

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed ja MTÜ HeadEst korraldatavate suvelaagrite raames külastab Eestit kokku 88 väliseesti noort 21 riigist.

Juunist kuni augustini peetakse kokku neli laagrit, neist kolm Viljandimaal ja üks Läänemaal. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz