77

Haapsalu Linnamajanduse nõukogu vallandas juhataja Koit Vare

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Parandatud vallandamise ja pöördumise saatmise päev (9.13 17. juuli 2015)

Lääne Elule teadaolevalt vallandas Haapsalu Linnamajanduse nõukogu esmaspäeval juhataja Koit Vare.

Vare juhtis ettevõtet 2006. aastast alates.

Millised on etteheited Varele, pole täpselt teada. Väidetavasti läks Vare vastuollu reformierakondlastega, kes on huvitatud Haapsalu kinnisvaraärist. Haapsalu Linnamajanduse nõukogu juhib aselinnapea Peeter Vikman.

Vare saatis teisipäeva õhtul ajakirjandusele pöördumise, milles märkis, et ettevõtte uueks juhiks saab Alo Lõps. Lõps on Reformierakonna liige, Haapsalu volikogu liige, kes hiljuti sai Haapsalu Linnamajandusest lahutatud uue linnaettevõtte Haapsalu Linnahooldus juhiks.

Vare viimane tööpäev ettevõttes oli teisipäeval. Kui Lääne Elu ajakirjanikud väisasid teisipäeva pärastlõunal Haapsalu Linnamajanduse kontorit, valitses seal tühjus. Kontoriuks oli avatud, kuid ühtegi inimest kontoris ei olnud.

Vare saatis teisipäeva õhtul ajakirjandusele järgmise pöördumise:

Teatan käesolevaga, et Haapsalu Linnamajanduse AS nõukogu on otsustanud mind tagasi kutsuda ettevõtte juhatusest. Lähtudes kokkulepitust pean käesoleva pöördumisega vajalikuks teatada, et minu tagasikutsumise motiive selgitab nõukogu, et vältida asjatuid spekulatsioone.

Minu tagasikutsumise otsus võib tunduda mõnevõrra ootamatu, kuid on asjatundjatele siiski mitte väga suur üllatus. Tänu ettevõtte käivitajatele ja arendajatele on mul au olnud olla üks Haapsalu Linnamajanduse AS juhatajatest. Igaühel meist on olnud omad tegevuseesmärgid, mis on otseselt kajastunud ettevõtte tulemustes. Haapsalu Linnamajanduse AS on täna hästi toimiv ja monoliitse ühtekuuluvustundega kollektiiviga ettevõtte, kelle pühendunud ja kõrge professionaalsusega töötajaskonnale olen siiralt tänulik 110 kuulise tulemusliku koostöö eest. Leian, et väljakujunenud töörütmiga ning juba eduka ettevõtte juhi kohuseid täites tuleb endale seada reaalselt saavutatavaid eesmärke.

Möödas on ajad, kus äritegevuse kasumlikkust sai üleöö mõõta sadades kasvuprotsentides. Minu eesmärgid olid: eelkõige suurendada ettevõtte töö efektiivsust, tagada maksimaalne teenuste kvaliteet, maksimeerida võimaluste piires kasumlikkust ning parandada ettevõtte infrastruktuuri olukorda, et luua ettevõttele konkurentsieeldused 21. sajandil väljakujunenud haldus- ja heakorraturul edukaks toimetamiseks. Täna saan kinnitada, et need ülesanded on suures osas täidetud ning tulemused ka kõigile näha. Haapsalu Linnamajanduse AS on võitnud Äripäeva Kinnisvarahooldajate TOPi , mullu oli Haapsalu Linnamajandus Haapsalu linna tulusaim ettevõte.

Nüüd on olukord Haapsalu Linnamajanduse ümber muutunud ning ettevõte jõudnud varasemaga võrreldes uude arengujärku. Ettevõtte omanikel ja uutel juhtidel on vaja otsustada millisel määral ning mis suunas edasi areneda Olen rõõmus, et lahkun ettevõttest teadmisega, et saan anda juhtimise üle faasis kus on loodud valmisolek uueks arenguhüppeks. Seda võimalust asub teostama uus energiline juhataja Alo Lõps.

Olen pidanud viimase viie aasta jooksul korduvalt vastama eitavalt erinevatele vahel üsna ahvatlevatele tööpakkumistele. Kätte on jõudnud aeg seda olukorda muuta. Seda enam, et lõppude-lõpuks on viimane tööperiood minu elus pikim ühes kohas töötamise aeg alates 1990.aastast. Planeerin alates sügisest asuda uuesti üle vaatama omi valikuid ja uusi võimalusi.

Palun kõiki mõistvalt suhtuda sellesse, et loen oma pöördumises toodud seisukohad ammendavaks ning ei kavatse edaspidi anda täiendavaid asjasse puutuvaid lisakommentaare.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
prilliraamile
prilliraamile

Visioon on kindlasti veel suuremad palgad ja rohkem soojamaareise!
Et kõigi kukrud oleks täidetud.

prilliraam
prilliraam

hr.Vikman väidab, et hr.Vare visioon ettevõtte tulevikust ei lähe kokku nõukogu visiooniga ettevõtte tulevikust. Kas nõukogu visioon ettevõttest on avalik? Kui jah,siis palun linnarahvale tutvustada õiget visiooni Haapsalu Linnamajanduse tulevikust.

Küsimärk
Küsimärk

Kas ikka Vikmanil polnud kiire takka, et ühele oma sõpradest kohta teha? Elame – näeme, kas sahinad peavad paika.

???
???

Kas see ei ole näitaja, et keegi Varele kaasa ei tunne ja ei õigusta, järelikult on ka firma töötajad kursis et asi pole puhas. Lubage küsida hirmsuured palgad ja tohutu kasum ja juhtide luksuslik elu, Kuidas see on võimalik. Kes selle kinni maksab, kust see tuleb. Järelikult on nõukogu kehtestanud ebamõistlikult kõrged hinnad .

Lill
Lill

Linnamajandus on üks ütlemata soe koht, Ennegi sealt päevapealt ülemusi maha võetud.Tuleks üldse likvideerida, miks linn tegeleb eraomandi valitsemisega, see pole linna ülesanne.Oleks munitsipaalmajad, siis iseasi.

oot
oot

Paesüllal ju Täitevkomitee aegadest sahkerdamine veres. Ja kes tema pilli järgi ei tantsi ja Paesülla ees ei poe, saavad sule sappa. Ju on Varel sama tegevusmuster.

karistus
karistus

oleks siis kui ta vallandataks aga omal soovil poolte kokkuleppel kopsaka hüvitisega . No comments.

Anu
Anu

Ja Koit sai õiglase karistuse aga mina lähen oma eluga edasi kuigi on raske haķkama saada aga loodan et leian millalgi ka uue töö.

!!!
!!!

Siis oligi Varele endale viimane aeg sulg sappa panna.Midagi head pole küll temast kuulnud

Anule
Anule

Kui oled kõiketeadja siis peaksid teadma, et tegelikult juhibki kõike Paesüld Ira. Aga eks Koit oli sunnitud kaasa minema, sest ju rahakott oli mõlema päralt. Ja kui Ira on sinu arust nii hea inimene, kes kannatab palju alandust, mingu rahus pensionile, aga ju suured rahad ei lase puhata ja vaene peab alandusi taluma

oot
oot

kas Paesüld ei peaks siis järgmine olema,kes sule sappa saab? Ta mammonat omale tasku küll ajanud,aitab ehk. Paras sahkerdis.

wpDiscuz