Landikonksu neelanud luik sai loomakliinikus abi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Luige päästmine 1Täna kutsuti Haapsalus päästjad appi kühmnokk-luigele, kellele oli landikonks kurku kinni jäänud.

Kella 8.30 paiku nägi Promenaadi hotelli administraator Maili Kõrgemägi restorani akna taga täiskasvanud kühmnokk-luike. Kõrgemägi koputas vastu akent, luik tõstis pea üles ning selgus, et lind on hädas. „Tal rippus lant oma 10 cm pikkuselt välja,“ kirjeldas Maili Kõrgemägi nähtut.

Kõrgemägi helistas keskkonnainspektsiooni ning umbes tunni pärast tulid päästjad ja püüdsid luige kinni. Haapsalu loomakliinikus võttis loomaarst Marika Malmet linnu teiste patsientide vahel ette.

"Tal oli kahe konksuga vastik suur lant kurgus," kirjeldas Malmet. "Õnneks oli kahe nagaga kinni, mitte kolmega. Saime tangidega kätte."

Malmeti sõnul oli lind ilusasti võrgu sisse püütud. „Ei rapsinud ja niikaua ka ei susisenud, aga kui landi kätte saime, hakkas ütlema, mida elust arvab,“ ütles loomaarst.

Kogu protseduur võttis aega umbes viisteist minutit. „Verejooks oli korralik, ei tea, kui suured traumad tal jäid. Igatahes mehed haarasid ta kaenlasse ja viisid vette tagasi.“

Malmetil on tulnud ennegi eksprompt linde ravida. „Kanakull on olnud, kajakaid on toodud-näidatud,“ loetles loomaarst. 

Promenaadi hotelli adminstraatori sõnul ujub päästjate tagasi toodud lind nüüd rahulikult oma sõbraga lahel ringi. "Nad on siin meie lemmikloomad!" ütles ta kühmnokk-luikede kohta. Kord lõi kühmnokk-luik aga puruks Promenaadi restorani akna.

Fotod: Liili Murway, Raivo Reimann

Luige päästmine 2

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandra
8 aastat tagasi

Väga armas, et inimesed hoolivad. Kiitus neile, kes luike tähele panid ja kõik abistajad koos loomaarstiga.

Kalev
8 aastat tagasi

Aitähh reageerimise ja abi eest.Linnakodanik.