Ka teine Hiiumaa paadiõnnetusse sattunud mees suri

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

päästeamet

Hiiumaa rannikul laupäeval juhtunud paadiõnnetus nõudis kaks inimelu, pühapäeval uppununa leitud mehele lisaks suri esmaspäeval ka tema kaaslane, kelle kiirabi oli alajahtununa haiglasse viinud.

Laupäeval kella 14 paiku läksid kaks meest Hiiu vallast Reigi külast päramootoriga sõudepaadiga merele. Kui mehed ei olnud õhtuks koju jõudnud, asusid lähedased neid otsima ning leidsid meeste auto koos haagisega kohast, kust nad olid merele läinud.

Lähedased helistasid kell 21.33 häirekeskusesse ja palusid abi meeste leidmiseks. Sealt ühendati kõne viivitamatult merevalvekeskusesse, kelle juhtimisel merepäästesündmusi lahendatakse, et kaasata kõik vajalikud inimesed ja vahendid. 61- ja 66-aastase mehe otsingutele suundus Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull, kaasatud oli lennusalga kopter ja kohalikud vabatahtlikud. 

Kell 23.03 leiti Hiiu vallas Reigi lahe Ninametsa poolsaare ja Ninalaiu vaheliselt alalt meres kivil istumas 61-aastane alajahtumise tunnustega mees, kes toimetati kohalikku haiglasse. Ööl vastu 17. maid kell 3.15 otsingud lõpetati ja otsustati teise mehe otsimisega jätkata hommikul. Pärast otsingute lõpetamist toimetati haiglasse viidud mees kopteriga edasi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.  

Pühapäeva hommikul kell 9.28 jätkati otsingutega. Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull suundus merele, politseijaoskonna jalgsipatrull läks otsingutele merekaldale Ninaotsa lähipiirkonda ja hüdrokostüümides vabatahtlikud suundusid otsingutele madalas vees, et veelkord üle vaadata Ninalaiu piirkond. Kell 11.05 leidsid vabatahtlikud kaduma jäänud 66-aastase mehe umbes 200 meetri kaugusel kaldast Reigi lahest, Ninametsa poolsaare ja Ninalaiu vaheliselt alalt. Surnukeha toimetati merepäästepatrulli abil Kõrgessaare sadamasse,  kus kiirabi tuvastas mehe surma ning surnukeha suunati surma põhjuste väljaselgitamiseks lahangule. 

Merelt kummuli asendis leitud paadi koos selle all olnud päästevestidega toimetas merepäästepatrull Kõrgessaare sadamasse. Kokku osales meeste otsinguil 16 inimest Hiiumaalt, lisaks lennusalga kopteri meeskond.

Kahjuks ei andnud meedikute pingutused tulemusi ja haiglasse toimetatud mees suri esmaspäeva hommikul. 

Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik tunneb kaasa hukkunute lähedastele. Tegemist on traagilise juhtumiga, mille põhjused on teadmata – ei ole teada, miks paat ümber läks ja mehed merre sattusid. „Rannarahvas on läbi aegade merd nõudmas käinud, kuid hea on, kui kaldale jäävatele lähedastele antakse teada, mis ajaks plaanitakse tagasi jõuda. Kui kokkulepitud ajaks ei ole koju tagasi jõutud, siis on võimalik inimesi aegsasti otsima hakata ning siis on suurem ka tõenäosus inimelude päästmiseks,“ lisab Allik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
!!!
8 aastat tagasi

ega sellest vestist pole kasu, kui vesi nii külm on, paraku juhtub ikka.Kaastunne omastele.

Andres A.
8 aastat tagasi

haiglas Lahkunud Aadu A.oli väga tubli ja laia silmaringiga mees.Kasvatas Hereforde
ja minagi sain tema käest aastaid rannikualalt vóetud kadakat.Kumbki mees ei olnud alkomees.Väga kahju.Sùdamlik kaastunne abikaasa Urvele ja kóikidele teistele lähedastele!!!

Ants
8 aastat tagasi

Kurb tõdeda, et tihti avastatakse analoogsete juhtumite järel seda, et päästevestid on küll paadis või sootuks kaldal. Miks küll ei hoolita enda või lähedaste ja sõprade eludest, et seda vesti selga ei taheta panna… ?