Ottomar Ladva tuli teist korda Eesti meeste malemeistriks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

ottomar ladva monika tsõganova (2)

Ottomar Ladva. Foto: arhiiv

 

Tallinnas nädal aega kestnud Eesti meistrivõistlused klassikalises males võitis haapsallane, 17aastane Ottomar Ladva. 

Meeste finaalturniirile pääses valikturniiride kaudu 8 võistlejat. Mängiti ringsüsteemis, iga vastasega 1 mäng. Ajakontroll oli 1 tund 30 min. 40-le käigule + 15 minutit partii lõpuni. Igale käigule (alates 1. käigust) lisandus 30 sekundit. Seega kestsid partiid keskmiselt 4–5 tundi.

Ottomar mängis kogu turniiri stabiilselt, olles kogu aeg liidrite hulgas. Kokku sai ta 4 võitu, 2 viiki ja 1 kaotuse ja 5 p 7-st.

Enne viimast vooru juhtis haapsallane turniiri poole punktiga konkurentide ees. Kuna lähim jälitaja viimases voorus kaotas, siis piisas Ottomarile viigist peafavoriidi Tarmo Seemani vastu, et kindlustada teist korda Eesti meeste meistritiitel (esimene kord oli see 2013. aastal, eelmisel aastal jäi ta teiseks).

Teist ja kolmandat kohta jäid 4,5 p jagama Roman Jezov ja ainsa õrnema soo esindajana meeste turniiril Mai Narva.

Võiduga tagas Ottomar endale koha järgmisele, 2016. aastal Bakuus toimuvale maleolümpiale Eesti koondise koosseisus.

Ailar Ladva

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments