Muuseumiöö tõi haapsallased kodunt välja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Muuseumiöö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eilne muuseumiöö "Öös on muusikat" tõi Haapsalu tänavaile silmanähtavalt rohkem inimesi kui tavaline laupäev. Lossiplatsil polnud õhtul kohta, kus parkida, inimesed liikusid heatujuliselt linna viie muuseumi vahel. Külastada sai Rannarootsi muuseumi, Iloni Imedemaad, raekoda, piiskopilinnust ning raudtee- ja sidemuuseumi. 

"Tulime suvilast, aga mõtlesime, et käime ikka läbi, igal aastal oleme käinud," ütles pensionäridest abielupaar pärast kella 21 raekotta jõudes. Peale näituste uudistamise sai kuulata giid Riho Luhterit, kes rääkis seal igal täistunnil grammofonide ajaloost ning demonstreeris vanade üleskeeratavate muusikamasinate kõla. 

Kella 21.20ks oli raekoda külastanud vähemalt 438 inimest, enamik haapsallased. 

Iloni Imedemaal sai vaadata seni näitamata dokumentaalfilmi Ilon Wiklandist "Pikk, pikk teekond".

Toomkirikus seati välja esimene vaskplekktahvel, kus kirjas toomkiriku uue katuse heaks seni annetanud 90 inimese nimed. 

Ulrika Graubergi kooride – Canzone ja Haapsalu kammerkoori – ning ansambli "Läki laulule" kontsert tõi raudteejaama ootesaali kuulajaid täis. Kontserdil lauldi Eestist, ojade armastusest, sibula hakkimisest, oma laulu leidmisest ja paljust muust.

Läänemaal võtsid laupäeva õhtul külastajaid vastu veel Lihula muuseum, Hanila muuseum ja Ants Laikmaa majamuuseum.

 

Fotod: Arvo Tarmula, Riina Tobias

 

Muuseumiöö  2Muuseumiöö 1Muuseumiöö 4Muuseumiöö 5Muuseumiöö 6Muuseumiöö 7

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments