Haapsalu koolitüdruk võitis telekoka konkursi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kohukesemeister Katrina. foto erakoguHaapsalu põhikooli 5a klassi õpilane Katrina Talving (pildil) võitis omavalmistatud glasuurkohukestega TV3 „Seitsmeste uudiste“ noorte kokkade konkursi.

TV3 „Seitsmesed uudised“ valis noorte kokkade fotovõistlusel enam kui poolesaja oma pildi ja lemmikretsepti üles laadinud kandidaadi seast välja viis finalisti. Kõigi finalistidega filmiti videoklipp, kus nad oma lemmikroogi valmistasid ja neid näidati „Seistmestes uudistes”.

Pühapäeval lõppenud rahvahääletusel selgus, et viie finalisti seas võitis Katrina, kes kogus enam kui 4000 hääest 34%.

Võitjat premeeriti 500eurose Ülemiste keskuse kinkekaardiga, kõigile viiele finalistile pani preemad välja Pirita Seikluspark.

Tüdruku ema Kaja Talvingu sõnul tegi otsuse konkursil osaleda Katrina ise. Ema ütles, et Katrina pole meister vaid glasuurkohukesi valmistama, vaid kui tahtmist on, teeb kodus kõikvõimalikke roogi. „Pärast seda kui kodus filmimas käidi, tegi ilma igasuguse retseptita sellise prae ja kattis sellise laua, et anna olla,” rääkis Kaja Talving.

Lemmiktoidu retsept: Isetehtud glasuurkohuke

  • 400g kohupiima
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • 60g pehmet võid
  • 300g šokolaad
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • Täidis vabalvalikul
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Woorse talu
8 aastat tagasi

Kohukeses EI käi või. Kui seda sinna pannakse, siis see on lihtsalt mingi dessert. Teeme oma talus juba aastaid kohukesi ja või rikub ka maitset.

pole
8 aastat tagasi
Reply to  Woorse talu

kuulnudki teie kohukestest. kadedus tuli peale väikse tüdruku edu puhul?

Triinu
7 aastat tagasi
Reply to  Woorse talu

Kohukeses käib või ja/või rõõskoor, vastasel juhul on see kohupiim glasuuriga.

:)
8 aastat tagasi

Tubli tüdruk jätkaku samas vaimus

Väga
8 aastat tagasi

…tubli tüdruk…