Hele Tamm tuli naistemaadluses kolmekordseks Eesti meistriks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maadlus Janar, Jaanis, Hele, Ainar, Rainer, Werner. Foto Maria Kilk

Janar, Jaanis, Hele, Ainar, Rainer, Werner. Foto Maria Kilk

Möödunud pühapäeval osalesid viis noort Läänemaa maadlejat Tapal Eesti meistrivõistlustel kadettidele naiste- ja kreeka-rooma maadluses. Kohal oli 86 maadlejat 25-st maadlusega tegelevast klubist. Kadettide vanusesse kuuluvad noored sportlased, kes on sündinud 1998. a ja hiljem. Hele Tamm – ainus naismaadleja Läänemaalt.

Läänemaad esindasid kaks Martna maadlejat ja kolm Lihula maadlejat. Hele Tamm Martnast on ainus naismaadleja Läänemaalt, kes Eesti siseses konkurentsis tõsiselt sõna sekka ütleb. Hele harjutab lisaks Martnale ka Vigala treenerite käe all. Hele saavutas -52 kg kehakaalus kolme matšivõiduga esimese koha ja tuli kolmandat korda Eesti meistriks.
Poiste meheteod matil

Werner Veiko Kleinod Lihulast võistles -63kg kehakaalus ja jõudis kahe kindla võidu järel finaali. Finaali vastane oli Tallinna klubi kasvandik Denis Bolunov, kes on tänaseks – kuueteistaastaselt – juba 7 kordne Eesti meister, sealhulgas värske täiskasvanute Eesti meister, 2014 aasta U18 vanuseklassi MM-i viies mees. Ühesõnaga maailmaklassi noor sportlane ja ilmselge favoriit.

Saalis tekitas elevuse ja väikese sensatsiooni kui Werner Veiko Kleinod suutis nii tituleeritud mehele nupuvõtte sooritada ja 4:0 juhtima minna. Sellele järgnes loomulikult Denissi vastus, mis selgitas selges kehakeeles isegi võhikule, miks ta nii tugev ja tituleeritud on. Tulemuseks 12:4 kaotus ja Eesti MV hõbemedal Wernerile.

Rainer Kleinod Lihulast saavutas kolme mehe konkurentsis kolmanda koha. Tugevamad oli kas võtnud kaalu või tegid seekorda kaasa raskemas kaalukategoorias. Jaanis Soosaar Martnast, saavutas ühe iluse matšivõidu ja 4. koha, kehakaalus -54kg. Ainar-Sten Junkeril oli väga raske loos ja tema tulemuseks jäi 7. koht -69kg kehakaalus.

Klubide arvestuses saavutas RJK Leola 9. koha 23 klubi hugas, naistemaadluses jäi SK Martna jagama 4.-5. kohta, 14 klubi konkurentsis.

Läänlaste sõitu võistluspaika toetas Kultuurkapital ja L&L transporiettevõte Lihulast.

Janar Sõber

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments