2

Juhtkiri: Heategevus tuleb kõigile kasuks

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Üks firma, mille nime me lehes ei avalda, kinkis Läänemaa suurperedele hulga madratseid. Mis see madrats ikka on, aga kui peres on kümme magajat, on kõigile korraliku magamisaseme leidmine suur väljaminek. Miks heategija ei taha, et tema nimi avalikuks saab? Ei tea. Õigupoolest polegi see tähtis.

Anonüümset heategevust, mis pole otseselt tegija mainekampaania osa, leidub Eesis päris palju. Me lihtsalt ei kuule sellest, sest annetaja ei taha, et räägitakse. Heategevus pole häbiasi, sest ka hea sõna või väike materiaalne toetus tuleb kellelegi kasuks.

Lääne Elu toimetusel on hea meel, et suurperede liidu suur madratsikampaania korda läks. See oli nende esimene seda sorti suur ettevõtmine. Nagu ütles Läänemaa suurperede liidu juht Anneli Erstu, on palju firmasid, kes tahaks annetada. Suurperede liidu tegevus väärib samuti kiitust, sest aitab üksikul abivajajal nähtavaks saada, aitab abistaja kõige enam tuge vajava inimese juurde.

Heategevuse hoogustumine näitab ühiskonna jõukuse kasvu, aga mitte ainult. Pigem näitab see ka ühiskonna küpsuse kasvu. Muule maailmale järele jõudmist, kui soovite. Heategu pole ju midagi muud kui teise inimese märkamine enese kõrval, temast hoolimine ja killukese andmine, et ka need, kel pole elus läinud nii, nagu soovitud, tunneks end hästi.

Heategevus näitab ühiskonna tugevust. Mida rohkem me hoolime, seda sidusamad oleme. Kui oleme seotud, siis oleme tugevad. Nagu vitsakimp muinasjutus, milles on oksi ükshaaval lihtne murda, aga kokkuseotuna hoopis võimatu.

Märgakem inimesi enda ümber!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
x
x

Google aitab 🙂

Huviline
Huviline

Kas Läänemaa Suurperede Liidul on uus juht?

wpDiscuz