Nõva tahab laiendada õpilaskodu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva vallavalitsus taotleb haridusministeeriumilt õpilaskodule lisakohti, et ehitada koolimaja teisele korrusele õpilaskodu.

Praegu on Nõva õpilaskodus kuus õpilast, vald küsib järgmiseks õppeaastaks juurde veel viis kohta.

„Kui otsus tuleb positiivne, viime õpilaskodu koolimajja ümber,” ütles vallavanem Deiw Rahumägi. Koolimaja teine korrus on valmis ehitamata. Õpilaskodu rajamine lubaks koolimaja kompaktselt kasutusele võtta, lisas Rahumägi.
Õpilaskodu ehituseks tuleb raha võtta vallaeelarvest, sest sellekohast toetust Rahumäe teada ei ole. Koolimaja teise korruse ehitus võib käia ka etapiti, lisas vallavanem.

Õpilaskodu uute õpilaste eelläbirääkimised käivad Rahumäe sõnul nii Lääne kui ka Harju maakonnaga.

Rahumägi lootis, et otsuse õpilaskohtade finantseerimise kohta teeb ministeerium lähema kuu jooksul. „Kui vastus tuleb eitav, jääb kõik nii, nagu on,” ütles Rahumägi. „Saame õpilaskodu pidada kortermajas edasi.”

Rahumägi peab Nõva kooli säilimist piirkonna ellujäämiseks hädavajalikuks. Kool on ka piirkonna kultuurikants. Nõva põhikooli eristaatus kehtib kevadeni 2016. Rahumäe sõnul tuleb siis pikendamise teemal läbi rääkida.

Kunagi üle 200 õpilase mahutanud Nõva põhikooli arengukava näeb ette põhikooli jätkamist. Nõva koolis õpib 17 last, neist kuus lõpetab sel kevadel 9. klassi. Koolis ei ole praegu 6. ega 8. klassi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks ta ole
9 aastat tagasi

üks positiivne uudis ka viimasel ajal. niikaua kui kool püsib, on lootust, et ka nooremai inimesi Nõval on. tööl käimiseks küll natuke kauge, aga elamiseks väga mõnus koht.ettevõtluse arendamise ja töökohtade loomisega on nagu on, äkki siis toetaks pigem kaugtöö võimalusi vms

tubli
9 aastat tagasi

Deiw ehitab ja arendab Nõvat