Silma õpikojas algab loodusõhtute sari

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Silma õpikoda

Silma õpikoda on Silma looduskaitsealal asuv looduskool. Foto: Arvo Tarmula.

29. jaanuaril algab Silma õpikojas kogu aasta kestev loodusõhtute ja matkade sari. Seekordsel üritusel tutvustab Eesti talviseid paigalinde ja põhja poolt saabuvaid sulelisi külalisi Marko Valker.

"Inimesed ei tunne paljusid põnevaid talikülalisi. Kuigi nad on meie ümber üsna kergesti leitavad, ei osata neid [liike] märgata," ütles Valker.

SA KIK ja Lääne-Nigula valla poolt toetatud loodusteemalisi üritusi on Silma õpikojal plaanis korraldada kogu eelseisva aasta jooksul. Keskmiselt on plaanis teha üks üritus kuus.

"Tegelikult on nii, et need ei ole kõik loodusõhtu vormis. Osad on matkad. Käime näiteks Silma looduskaitsealal põnevates kohtades matkamas," lausus Valker.

Lisaks on Valkeri sõnul plaanis kutsuda tulevikus kohale huvitavaid esinejaid ka kaugemalt. "Ilmateadlasi, kalaspetsialiste ja mitmeid teisi," ütles ta. "Inimestel tasub jälgida Silma õpikoja kodulehte ja Facebooki," märkis Valker.

Varem pole Silma õpikoda sellist loodusõhtute sarja teinud. "Mõte tuli selle tõttu, et loodusteadlikkus ja inimeste huvi looduse vastu on tõusuteel," lausus Valker.

Valkeri sõnul on sarnastel loodusõhtutel tavaliselt olnud inimesi paarikümne ringis. "Me ei pane kindlasti kätt ette. Kui on [rohkem] huvilisi tulemas, siis võtame kõik hea meelega vastu," ütles ta.

Loodusõhtu toimub neljapäeval, 29. jaanuaril algusega kell 18 Silma õpikojas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments