Riigikogu suurim põhjuseta puuduja oli Peeter Võsa, Lauri Luik oli kõigil istungitel kohal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kooseluseaduse hääletus riigikogus 9. oktoobril 2014. Foto: kuvatõmmis istungi ülekandest

Riigikogu neljapäeval lõppenud sügisistungjärgu suurim põhjuseta puuduja oli Keskerakonna fraktsiooni liige Peeter Võsa.

Võsa puudus ilma põhjust nimetamata sügisistungjärgu jooksul 17 istungilt ja osales 31 istungil 48-st, selgub riigikogu statistikast. Võsale järgnesid viie põhjuseta puudumisega Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni kuuluv Tõnis Palts ning kahe puudumisega fraktsioonitu Lembit Kaljuvee, IRL-i fraktsiooni aseesimees Juhan Parts ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni kuuluv sotsiaalkomisjoni juht Heljo Pikhof.

Välislähetuste tõttu puudus riigikogu istungitelt kõige sagedamini IRL-i fraktsiooni kuuluv väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, kes ei osalenud seetõttu 12 riigikogu istungil. Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Margus Hanson puudus välislähetuste tõttu 11 ja Imre Sooäär 10 istungilt.

Mitte üheltki riigikogu istungilt ei puudunud Reformierakonna fraktsiooni liikmed Rein Aidma, Peep Aru, Lauri Luik, Kalle Jents ja Aivar Rosenberg, IRL-i fraktsiooni liige Andrus Saare ning Keskerakonna fraktsiooni liikmed Tarmo Tamm ja Viktor Vassiljev.

Kõige rohkem kõnesid pidasid sügisistungjärgu jooksul kolm Keskerakonna fraktsiooni liiget. Mihhail Stalnuhhin esines istungjärgu jooksul 43, Marika Tuus-Laul 22 ja Tarmo Tamm 20 kõnega. Ka sõnavõttude poolest olid aktiivseimad keskerakondlased. Tarmo Tamm võttis sõna 109, Valeri Korb 85 ja Mihhail Stalnuhhin 68 korral.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

Mitu korda Luik sõna võttis?

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

piisavalt