Noorteparlamenti juhib Läänemaa neiu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noorteparlament

Noorteparlamendi juhatuse aseesimees Roger Tibar (vasakul) ja juhatuse esimees Eliise Tiidusalu (keskel). Foto Noorteparlament

 

5. detsembril Toompeal Riigikogu istungitesaalis toimunud esimesel Eesti Noorteparlamendi istungil valiti juhatuse esimeheks Läänemaa neiu Eliise Tiidusalu ja aseesimeheks samuti läänlane Roger Tibari.

13-26aastastele noortele mõeldud Noorteparlament, kuhu kuulub 101 delegaati üle kogu Eesti, on ellu kutsutud esindamaks noorte arvamust. Läänemaalt on parlamendis viis delegaati.

Esimesel istungil, mille avas president Toomas Hendrik Ilves, valiti 33 kandidaadi seast Noorteparlamendi juhatus ja tehti algust tööga komisjonides — tööle hakkasid kultuuri-, sotsiaal-, ühendatud välis- ja Euroopa Liidu asjade, majandus- ja õiguskomisjon.

Noorteparlamendi idee on välja kasvanud 22 aastat toimunud noortefoorumist „101 last Toompeale“. Tänavu märtsis kogunesid noored, et mõelda, kuidas noortefoorumiga edasi minna ja lahendusena pakuti välja Noorteparlament. Novembris valis Lastekaitse Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Noorteühenduste Liit 129 kandidaadi seast noorteparlamendi liikmed.

Selleks, et noorte arvamust esindada, korraldatakse igas maakonnas avatud foorum, mis on suunatud kõikidele noortele, kel vähegi huvi panustada Noorteparlamenti ja teemale, millele Noorteparlament keskendub. Foorumitele on kaasatud ka kohalikud otsustajad ja eksperdid, et ikka kaks poolt – noored ja otsustajad – omavahel lähemale tuua ja erinevaid koostöövõimalusi luua.

Noorteparlamendi lõpptulemusena koostavad 101 delegaati ühise noorte arvamust esindava dokumendi, mis esitatakse kõikidele teemaga seotud osapooltele, andmaks edasi noorte ettepanekuid või ideid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leho+M.
9 aastat tagasi

see nugadega vehkimine oleks vaja avalikuks teha ja kõigile selgitada asja
millest jutt on…?

sulle, kaasõpilane
9 aastat tagasi

Mõistan sinu maailma asjadest arusaamise piiratust. Aga see ei anna sulle õigust võrdsustada sinu arvamust terve kooli omaga. Kui sul erilist mõistust pole, siis hoia vähemalt suu kinni.

kaasõpilane
9 aastat tagasi

mis sest lisada, Lihula Gümnaasium küll sellest rõõmu ei tundnud pigem on need tehtud mehed,kes nugadega käivad

Ehk...
9 aastat tagasi

… lisaks sedagi, et tubli neiu õpib Lihula Gümnaasiumi 11.klassis 🙂