Kloostri vana sild jätkab teenistust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kloostri silla avamine 047Ants Maripuu jäädvustas 1994. aastal Kloostri vaatetorni ehitamist. Pildil on ka vana sild. Foto: Urmas Lauri

Kloostri vana, nõukogude sõjaväelastelt 1980. aastatel ostetud tankisild sild jätkab teenistust reservis.

„See ei läinud vanarauaks,“ lausus RMK looduskaitse talituse juhataja Kristo Kokk. Vana sild toimib jätkuvalt RMK metsamajanduse edela regioonis. „Kui on vaja kraavidest üle pääseda, on ta kasutusel,“ ütles Kokk.

Kolmkümmend aastat Kloostris heinavedajaid teeninud silla ostnud toonane Lihula sovhoosi zootehnik Mati Nurmela Vene sõjaväelastelt. „Maksis 30 000 rubla ning sõjaväelased tulid ja panid silla ise ka paigale,“ meenutas sovhoosi toonane loomaarst Rein Merila. „See oli kas 1983. või 1986. aastal, täpselt ei mäleta.“

Sild läinud Nurmelale töökoha maksma. Sovhoosi direktor Ülo Simson olnud parasjagu puhkusel kui Nurmela sõjaväelastega äri ajas. Puhkuselt tulnud ning sillatehingust teada saanud Simson süüdistanud Nurmelat riigi raha raiskamises ning lasknudki mehe päevapealt töölt lahti. Hiljem ajanud direktor aga rinna kummi ning rääkinud, et just tema oli see, kes silla ehitanud.

Galeriid uue silla avamisest saab vaadata siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
siil
9 aastat tagasi

Me teame ju kõik Lenini ordeni kavaleri tegusid Lihula sovhoosi päevil ja ka uues Eestis ümbersündinuna kapitalistina ! Pikka iga !

Galerii: Kloostri silla avamine | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Mis on saanud Kloostri vanast sillast, seda saab lugeda siit. […]