Aidi Vallikult ilmus raamat lumehelbekesest

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

lumehelbe töö

Lastekirjanik Aidi Vallikult ilmus jõulu eel kirjastuses Päike ja Pilv uus väikelastele mõeldud raamat „Lumehelbekese töö”.

Lugu räägib lumehelbekesest, kes maa peale sajab ja on õhevil lootusest maal tööle hakata – saada osaks lumepallist või lumememmest. Taevast alla pöörlemine ajab aga helbekese pea ringi käima ja südame pahaks ning ta on hirmus õnnetu, kuidas ta nii oma tööd teha saab. „Mingi lahendus lõpuks ikka leitakse,” lubas autor.

Valliku sõnul on raamat mõeldud väikelastele. See on abiks lugema õppimisel. „Kirjastusel on määratud eri lugema õppimise astmed ja minu raamat on kolmandale astmele, kes suudab juba ise lühikesi lauseid kokku lugeda,” selgitas ta.

Vallik tõdes, et kui tavaliselt lühilugude kirjapanek suurt keskendumist ei nõua, siis kõnealusel juhul tuli autoril arvestada algajale lugejale sobiva sõnavara ja loo pikkusega.

Lumehelbekese raamatu on illusteerinud Elina Sildre, kellega on Aidi Vallik ka varem koostööd teinud. Valliku teksti ja Sildre piltidega on varem ilmunud raamatud „Unekoer” ja „Minu jalakesed”.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments