Haapsalu linnavalitsus on aasta loomavaenulikuma teo kandidaat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

varjupaik arvo tarmula

Eesti loomakaitseselts (ELS) on pannud hääletusele loomasõbralikud ja -vaenulikud teod, kus ühena kolmest loomavaenulikust teost on välja pakutud Haapsalu linnavalitsuse tegevusetust loomade varjupaiga osas.

ELS kuulutas ülemaailmse loomade päeva puhul 14. aastat järjest avatuks aasta kõige loomasõbralikuma ja –vaenulikuma teo konkursi. Viimase kahe kuu jooksul kodanikelt laekunud lugude vahel kutsub ELS detsembrikuu jooksul hääletama.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaatideks said Paide noorte poolt kahe vastsündinud kutsika päästmine prügikastist, MTÜ Jooksev Koer tegevus ja Õismäel kinnimüüritud piiritajapoegade päästmisaktsioon.

Kõige loomavaenulikemaks tegudeks on sel aastal inimeste poolt nimetatud Haapsalu linnavalitsuse tegevusetust Haapsalu loomade varjupaiga osas, Rummu külas elava peremehe poolt oma koera Pätu kirvega löömist ja Õle tänava korteris üle kümne aasta kinnistes tingimustes koertekoloonia pidamist.

„Kõige loomasõbralikuma ja –vaenulikuma teo valimine kutsub inimesi rohkem märkama enda ümber abi vajavaid loomi, ennetama loomade väärkohtlemist ja harib mitmes mõttes: seab eeskujud, keda järgida, ja õpetab, mis on meie ühiskonnas taunitud ning millised võivad olla tagajärjed,“ usub igal tööpäeval ELS-i infotelefonile vastav hädajuhtumite projektijuht Maaja Mäll.    

Loomasõbralikele ja -vaenulikele tegudele saab hääle anda Eesti loomakaitse seltsi kodulehel, kus iga teo kohta ka lähem tutvustus.

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aastast tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskumatu
9 aastat tagasi

Kui ikka Haapsalu on kõige loomavaenulikuma teo kandidaat, siis on siin midagi tõeliselt mäda. Linnapea peaks ikka tõele näkku vaatama, aga mitte otsima vaenlasi sealt kus seda ei ole. Me kõik teame vanasõna – kus viga näed laita, seal tule ja aita. Aitajaid vast oleks, aga kas ka apoliitilist kuulajat on?

Andres
9 aastat tagasi

Reformvoodierakond-üle loomalaipade edasi!!!

jah
9 aastat tagasi

Haapsalu inimesed, minge palun vaatama, kas koeral on kuudipõhjas soojendusena õlgi, kui ei, palun viige. Ei imestaks väga kui ta küljelauseks oleks ses asutuses tekid ja rätid (kui üldse midagi), mis niiskust koguvad. Varsti on pakased tulekul. Aidake kutsat, et tal vähemalt kuiv ja soe küljealune oleks külmade tulekul.

jah
9 aastat tagasi

Rapla piirilt leitud koer oleks tulnud viia Tallinna Hoiupaika aga mitte mingil juhul Haapsallu. Mul on selle koera pärast suur mure, esiteks ei oska omanik teda kusagilt Haapsalust otsida, teiseks on varjupaik nagu on. Koerad vajavad ka tegelemist ja jalutamist, mitte ei peaks konutama kurvalt kuid ja aastaid üksinduses, betoonpõrandaga mõneruutmeetrises “aedikus”. Teiseks oli Suklesest väga imelik teatada linnavolikogus suure rõõmuga koera saabumisest NII KAUGELT ja samas rääkida rahapuudusest. Kas majanduslikku mõtlemist ei ole – see kuuluks Harjumaa kuludesse. Ausalt, linnapea või asi. Ja siis hakkame jälle otsast peale rääkima, kuidas varjuka jaoks raha ei ole, vallad on süüdi, vötame… Loe rohkem »

läänlane
9 aastat tagasi

Sukles, mida sa vingud, et Haapsalu toetab ainsana loomade varjupaika. Kui sul on probleem, siis pead sa selle lahendama, vastasel korral pane amet maha. Miks peaks Kullamaa, Nõva, Lihula, Vormsi või Hanila sinu probleemidega tegelema. Arvan, et nendes valdades ei ole seesuguseid probleeme ja kui tekivad, siis lahendavad nad need jooksvalt, vingumata. Muideks, kuulsin seesugust juttu mida sa levitad, et keegi sinu sõpradest tõi hulkuva koera Paide-Rapla piirilt Haapsalu varjupaika. Kas sa ei saa aru, et nii ei toimita? Oli see ikka mõistusega inimene, kes sulle rääkis? Kas linna maksumaksja kandis nüüd selle koerakese varjupaiga kulutused?

Sõbrakäsi
9 aastat tagasi

Kuni maksta tahetakse, ei pane kaks asja käest. Ühel maksuameti ees ligi 10 000,00 EUR võlgu ja teine on üldse…….

No mida
9 aastat tagasi

Vaadake möödunud 2013.aasta 2. septembri ajalehte LE ja te näete, et ajalehele kirjutas apoliitiline Hiiumaa naine ning küsis Haapsalu loomade varjupaiga kohta. Aasta möödunud ja midagi pole muutunud. Sukles astu tagasi. Karilaid tee veidi tööd kui tahad, et koerad ka sinu vastu haukuma ei hakka.

I.
9 aastat tagasi

Mäesalu ajab õiget asja. Sukles näeb selle taga muidugi suurt konspiratsiooni ja poliitilisi tagamaid, reaalselt see aga nii ei ole. Selle asemel, et eitada fakte ja endale auku kaevata, herr Sukles, selle asemel asu konstruktiivselt probleemi lahendama. Loomulikult võib seal hakata välja kaevata ka igasugu muid skeeme, et miks konkreetne MTÜ just linnavalitsuse partner on jne, aga esialgu oli point ikkagi see, et tagada loomadele normaalsed tingimused ja et protsessid toimiksid nii nagu seadus ette näeb. Praegu on muidugi selgelt näha, et linn ja MTÜ on asunud rünnakule – süüdistatakse Mäesalut ja probleemile viitajaid, herr Rahula lubab kohtusse kaevata jne.… Loe rohkem »

lihtsalt
9 aastat tagasi

uskumatu, kuidas üks psühhopaat üritab end loomade eest võitlejaks pidada!

..
9 aastat tagasi
Reply to  lihtsalt

Suklest nüüd loomade eest võitlejaks küll pidada ei saa. Psühhopaadiks vast küll:D

noarootslane
9 aastat tagasi
Reply to  lihtsalt

nii kahju on Haapsalu elanikest, linn ise on ilus. Aga linna “valge maja” seest mäda.

aimar
9 aastat tagasi

inim vaenulik samuti