Haapsalu ähvardab Läänemaa omavalitsuste liidust lahkuda

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Urmas Sukles loosis auhinnasaajad 74 kampaania käigus Haapsalu linna elanikuks registreerunu seast, eraldi loosis osales kümme sel perioodil sündinud last. Foto: Arvo Tarmula

Kui Läänemaa omavalitsuste liit ei nõustu toetama suure summaga MTÜd Läänemaa Turism, kaalub Haapsalu liidust lahkumist.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles rääkis reedel linnavolikogus, et Läänemaa omavalitsuste liit toetas varem Haapsalu haiglat 12 000 euroga. Tema sõnul seda toetust enam vaja pole, sest haigla ühineb PERHga. Sukles märkis selle raha võiks kulutada MTÜ Läänemaa Turism toetamiseks.

Suklese sõnul kavatseb aga omavalitsuste liit jagada raha Haapsalu ja Lihula vahel. 12 000st eurost peaks minema 5000 eurot Lihula turismiinfopunktile.

„See teeb natuke kurvaks, ma loodan, et meie ettepanek võetakse vastu, muul juhul on linna osalemine omavalitsuste liidus kallis klubiline teveus. Annad palju raha ja vastu saad suti-suti. Kas meil on seal osaleda mõtet?” märkis Sukles oma sõnavõtus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugenu
9 aastat tagasi

Õige, LV-le kõrge tara ümber ja sukleskond võiks teki-alla peeretatu ise ära nuusutada, läänlastel siis puhtam õhk ja vabam hingata.

...
9 aastat tagasi

Sukles, kas ikka ei ole nii, et vallad kokku annavad linnast tunduvalt rohkem raha omavalitsusliidule ning õiglane oleks kuulata siis ka nende arvamust. Seda enam, et kõik vallad ei olegi Läänemaa Turismi liikmed.

Nõme jah
9 aastat tagasi

Igasugustes MTÜdes osalemine on vabatahtlik. Olgu see siis turism, loomavarjupaik, omavalitsusliit vms kõik siit lehest läbi on käinud. Kui kasu ei näe ja ei suuda kuskile maksta, siis tulebki välja astuda. Kui seetõttu mingi MTÜ laiali laguneb, siis las minna. Loodus tühja kohta ei salli, tulebki juurde ruumi värsketele mõtetele ja uutele tegijatele. Kui ei tule ju siis pole sellist organisatsiooni vaja. Hädaldamine, kellegi süüdistamine ja naabrite rahakotti piilumine ei too kindlasti liikmeid juurde. Täiesti vale strateegia. Kokkuvõttes jääb toetavaid liikmeid ja kliente veelgi vähemaks.

Andres
9 aastat tagasi

Pihkupeksupealinna ei taha keegi seaL NÄHAGI!!!

Nõme
9 aastat tagasi

Nõme suhtumine linnapea poolt. Kui kõik omavalitsused pole liitunud MTÜ Läänemaa Turismiga, siis on loogiline, et ka raha jagatakse no näiteks protsentuaalse esindatuse või mis iganes kokkulepe järgi. Suklese suhtumisest kumavad selgelt läbi suurema õigused ja paljuski linna erahuvid. MTÜ Läänemaa Turism peab oma tegevusega rohkem enda olemasolu õigustama. Kui oma tegevuses on ta võtnud põhiliselt turunduse suuna, nagu Sukles nimetas, siis see on ainult üks osa ühingu tegevusest. Täna on ühing liialt SPA keskne.

Ants
9 aastat tagasi

Vihje kõigile, mitte ainult “huvilisele”… http://www.1181.ee/company/25255/Lihula-Turism-O%C3%9C OV liidust väljaastumine on Haapsalu linna õigus, kui maakatega ühes paadis ei saa oldud, Läänemaa turismiga on pidevalt jama, liiga linnakeskne. Niikaua, kui OV liit ei saa turismi Läänemaal ühe mütsi alla, kaotab terve Läänemaa rahvas, muuseumidest rääkimata. Raha vähe ja raha vähe, samas laristamine igasugu lolli reklaami ja kampaaniate, postkastides klantspaberil kataloogide…oh haigeks teeb see kõik see juba, mis varsti toimuma hakkab, tegelikult juba toimus valimiste nimel. Erakonnad-parteid pange ükskord oma juhatused ühe laua taha ja lõpetage ükskord kelkimine, üksteise tümitamine ja arutu laristamine. See “kapitalism” on peast igatpidi mäda, vaatamata sellele, et… Loe rohkem »

To Ants
9 aastat tagasi
Reply to  Ants

Kui turism on liiga linnakeskne, mis häda siis välja astuda?

Õige
9 aastat tagasi

mõte. Pole mõtet raha tuulde pilduda. Kui vaadata selle moodustise eelarvet siis ei paista osalistele erilist tulu tulevat sellisest rahapaigutusest. Parem tehke üks omavalitsus kogu selle liidu asemele .

huviline
9 aastat tagasi

Tüüpiline vastukaja. Ma juhtisin tähelepanu mis on valesti, aga jahute siin ilusast kohast jne. Loomulikult tuleb maakonda terviklikult arendada kuid mitte viha välja näidates huupi “tulistades” !

Läänemaa Turism
9 aastat tagasi

Võiks hakata kord ka Läänemaa inimesi mööda Läänemaad paigast-paika huvireisidele viima-tooma. Mitte igal läänemaalasel pole oma mootorsõidukit, mis elu põnevaks teeb. Prooviks esialgu kasvõi kaks korda aastas, kui rohkem ei julge.
Ja Lihulas elavad ka inimesed, “huvilisele”. Ja käivad turistid. Loomulikult tuleb ka sellele piirkonnale panustada. Ega nabaväät ei pea vaid ümber Haapsalu hõljuma. Vot nii.

to:huviline
9 aastat tagasi

Kas te kunagi olete Lihulat külastanud? Tulge ja vaadake, kui roheline, ilus, turvaline,puhas väikelinn!