4.5 C
Haapsalu
Kolmapäev, 24. aprill 2024

6 kuu keskmine portaali küljastajate arv kuus: 60 619

Avaleht Arvamus Arst: Levinud narkootikume tuleks jagada tasuta

Arst: Levinud narkootikume tuleks jagada tasuta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Arst Märt Põlluveer kirjutab Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloos, et narkootikume tuleks jagada tasuta, sest see aitab alla lüüa nende turuhinda.

"Narkootikumid olid, on ja jäävad. Uimasteid ei saa keelata ning teeselda, et neid pole olemas. Me saame protsessiga kaasa minna ja seda suunata. Selleks tuleb heita paberikorvi kange keelamise kihk ning minna diametraalselt teist teed. Levinud narkootikume tuleks jagada tasuta," kirjutab Põlluveer.

"Vahel on mul tunne, et kõik mingilgi määral narkovaldkonnas otsustusõigust omavad inimesed saavad osa töötasust organiseeritud kuritegevusest. Viimast seepärast, et kogu nende tegevus on pühendatud narkootikumide hinna tõstmisele. Turumajanduses valitseb väga lihtne põhimõte, ihaldusväärse, kuid raskesti kättesaadava kauba hind on kõrge. Sellelt saadav kasum on  märkimisväärne," jätkas arst.

"Uimasti hea kättesaadavus aitab sõltlase tagasi enam- vähem normaalsesse ellu. Mõistagi ei saa patsient minna apteeki ja heroiini osta, kuid ta saab pöörduda tervishoiuasutustesse. Seal registreeritakse ta sõltlasena ning asjakohase järelvalve all alustatakse heroiini manustamist," kirjutas Põlluveer.

"Tasuta uimasti lõhub narkoturgu ja tirib inimesed aegapidi välja subkultuuridest. Miks me põlgame ära kõige lihtsama viisi probleemiga tegelemiseks?" küsis Põlluveer.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei röögi...
9 aastat tagasi

Ilmselt maksamegi peale aga teist kaudu….toimepandud kuriteod, vanglate ülalpidamine, inimeste ravi, emotsionaalne pool nende perekondades…

madis
9 aastat tagasi

äkki peaks narkotsi tarbimisele lausa peale maksma

ei röögi teemast mööda
9 aastat tagasi

Mulle andke tasuta pastapliiats, nutitelefon ja veel mida vaid saab…

Tegelikult
9 aastat tagasi

On asjal ju iva sees. Nii kaua, kuni narkoärikad oma tegevusest kasu lõikavad, ei muutu miski paremuse poole. Kes ei tarvita, ei tee seda ka siis, kui sellele peale makstaks.

Hmmm
9 aastat tagasi

tahaks ka tasuta autot ja korteri

pook
9 aastat tagasi

Kui kasvõi Haapsalus hakataks tasuta narkootikume jagama, siis on see kohalikele narkoparunitele löök allapoole vööd.

jah
9 aastat tagasi

makarone ja jahu jagatakse tasuta, esmaabipakid abivajjatele

Mina
9 aastat tagasi

Leiba ja piima peaks ka tasuta jagama …

klik
9 aastat tagasi

Püstolitega ongi sama lugu hetkel juba…registreerid ja saad kasutada.
Pooldan arsti lähenemist…see tasub proovimist mitte samamoodi jatkates.

See lugu
9 aastat tagasi

….näitab,et ka mõni arst vajab (narko vm.) ravi. Sama loogika järgi võiks toidupoes püstoleid müüa…