Haapsalu loomade varjupaik ei anna kasse kätte

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kassikodu lauri urmas

Kassid varjupaiagas. Foto: Urmas Lauri

Loomakaitsja Eliis Salm on püüdnud juba enam kui kaks nädalat saada Haapsalu varjupaigast kätte üht kassi. Seni on varjupaik kassi kätteandmist edasi lükanud. Esialgu paluti Salmil paari päeva pärast tagasi tulla, et kass oleks läbi teinud kõik vajalikud protseduurid. Seejärel aga teatas varjupaik talle, et varjupaigas on karantiin. Salmile lubati helistada, siiani pole seda tehtud. Kassi väljaandmisest keeldutakse, kuigi loomadele uue kodu leidmine peaks olema varjupaiga töötajate peamine eesmärk.

„Paljudel pole aega niimoodi joosta ja siis ei leitagi loomadele kodu,” ütles Salm.

Samuti proovivad Salmi tuttavad saada varjupaigast kätte üht teist kassi, kes on samuti väga haige.

„Skeptiliselt uuriti mitu korda, kes looma võtta tahab,” rääkis Salm.

Lõpuks olid Salmi tuttavad vabatahtlikud kassivõtuks aja kokku leppinud. Kokkulepitud ajal varjupaika läinud, polnud kedagi seal ja varjupaiga seinal olevale numbrile helistades oli see välja lülitatud.

Varjupaika pidava MTÜ Haapsalu Loomaabi juhatuse liikme Ivari Rahula sõnul ei vasta tõele, et inimestele loomi kätte ei anta ning neid jooksutatakse.

Salm ütleb, et kui loom välja antakse, tehakse vaid üks leping, mis jääb varjupaigale, ning sularahaga maksmisel sellekohast tšekki ei väljastata.

Varjupaigal on lepinguline kohustus hoida varjupaik lahti tööpäeviti hommikul kella seitsmest õhtul seitsmeni, kuid Salmi sõnul on see avatud heal juhul vaid kokkulepitud ajal.

Haapsalu linnavalitsus peaks koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi tegelema peale hulkuvate loomade püüdmise ka sellega, et neile leitaks varjupaigas uued omanikud. Haapsalu linnavalitsuse liikmete hinnangu kohaselt ei ole varjupaigas rikkumisi ja linnavalitsus on varjupaiga tööga rahul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
9 aastat tagasi

tõsi ta on,las pigem jooksevad vabalt ringi. Aga sinna majja küll ühtegi hinge viia ei tasuks.

Andres-Indrek
9 aastat tagasi

vangid ja naised ka varjupaikadest vabaks!Elagu vaba Eesti!

pook
9 aastat tagasi

Kassid ja koerad tuleb varjupaigast viivitamatult lahti lasta. Las igaüks jookseb, kuhu tahab. Kass tahab vabalt õues ringi liikuda ja käia, kus süda ihkab. Hoida neid seal ruumis nagu kartuleid salves ei ole miski asi.

juss
9 aastat tagasi

Tubli, viis!

Ärge jätke lapsi järelvalveta, järelvalveta jäetud llapsed on prügi, mis tuleb viivitamatult utiliseerida. Sellega on varjupaik hästi hakkama saanud. Milles probleem? Vōibolla tuleks hoopis selle suurperega midagi ette vōtta?

mnjah
9 aastat tagasi

ärge jätke loomi järelvalveta, järelvalveta jäetud loomad on prügi, mis tuleb viivitamatult utiliseerida. Sellega on varjupaik hästi hakkama saanud. Milles probleem? Vōibolla tuleks hoopis selle kassitädiga midagi ette vōtta?

haapsallane
9 aastat tagasi

Uskumatu lugu, mis toimub selle varjupaigaga.

Maali Haapsalust
9 aastat tagasi

Kuna Linnavalitsuse liikmed käisid Petlemmas maksumaksate kulul, siis neid ei huvitagi loomade varjupaiga olukord.

NB! “Lääne Elu” Vaadake ja lugege ise, üks neist on linnapea ise …, millest siin enam arutleda, võta üht ja viska teist.

kambakraatia
9 aastat tagasi

sulid

Ennekuulmatu lugu
9 aastat tagasi

Kõik saavad aru kui mäda see asi on, peale Linnavalitsuse liikmete, miks see nii on? Mis sügavam seos Linnavalitsusel varjupaigapidajatega on?

to:Peeter
9 aastat tagasi

Missuguseid faktivigu sisaldab see artikkel, huvitav oleks teada, milles need vead seisnevad?
Kas olete selles kindel?