Pahatahtlik inimene viis oravatele rotimürki

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne Elu lugeja Kauro Kuik kirjutas toimetusele, et leidis Haapsalu lähedalt Valgevälja metsast mitu pakki rotimürki.

"Läksin täna Valgevälja metsa sügisest loodust jäädvustama ning eemalt nägin, et oravad askeldavad millegi kallal. Liikusin veidi lähemale, mille peale oravad ronisid männilatvadesse," kirjutas Kuik.

Kuik leidis maast mingid imelikud pakid. "Algul mõtlesin, et äkki marutaudivaktsiin, aga lähemal vaatlusel selgus, et tegu rotimürgiga. Neid pakke oli seal vähemalt kümme, mille loomad olid seal juba ka laiali tassinud ja mõni pakk oli juba peaaegu päris tühjaks söödud," märkis Kuik.

Osad pakid olid eestikeelse kirjata. Kuik arvas, et neis oli mürk.

"Mürgi hind on päris kallis, üle 3 euro. Miks peaks keegi ostma neid sellise raha eest ja kuskile metsa loopima? Igatahes korjasin need sealt kokku ja praegu on need mul auto pagasnikus," kirjutas Kuik.

Fotod: Kauro Kuik

mürk Pilt2 Pilt3

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ants
9 aastat tagasi

Aitäh Kauro, et selle teo avalikkuse ette tõid.
Mürgiviskajale, kes ilmselgelt mõistuse juures pole soovitan kiirelt end üles anda, vastasel juhul järgmine kord metsa minnes sööb karu sinu ära !

analüütik
9 aastat tagasi

See on küllaltki suur kogus mürki. Ja sellise koguse ostmine peaks müüjale meelde jääma. Kui nüüd mõnele müüjale meenub selline ostja, siis võiks Keskkonnainspektsiooni teada anda.

Oravate Jumal
9 aastat tagasi

Mürgiviija on ära neetud. Oota oma saatust, oota…

Mari
9 aastat tagasi

No nii õudne. Tundub, et stiil, mis Saksamaal on populaarne, on jõudnud Eesti. Saksamaal visatakse kassidele ja koertele sööki, mille sees on kalakonksud ja mürk. Lihtsalt mõistmatu, milline külmavereline võib mõni inimene olla!

kole
9 aastat tagasi

kole lugu tõesti. Enamik mürke on ju selliseid mis tekitavad verejookse, nii et loom sureb kohutavates piinades ja pika aja jooksul. Olen teinud ise ükskord selle vea, et ostsin rotimürki, just sellise toimega. Ise oli rumal ja süüdi selles, mida pidin pärast nägema. Kuigi rottidega loomulikult ei taha ühes majas elada, aga mitte kunagi sellist mürki ma enam ei osta. On võimalik leida teisi, valutumaid ja kiiremaid lahendusi. Metsa alla mürgi vedamine võib aga lõppeda veel sellega, et kellegi koduloom sööb seda mürki. Isegi kitsed võivad ju neid viljateri süüa, mis pakendis on, mürgiga koos.

Ingu
9 aastat tagasi

Äkki keegi mürgitab oravaid, et pärast nendest toppis teha.

Anonüümne
9 aastat tagasi

Noh sõnu lihtsalt ei jätku siiukse tegule.

isane forell
9 aastat tagasi

Kui selle värdja kätte saaks siis tuleks talle üks kõva füüsiline hoiatus anda koos näole kandmisega ja peale seda tuleks talle vähemalt üks pakk seda paska sisse sööta.Krd idioot.

orav
9 aastat tagasi

Siin pole kirjutatud, kus täpsemalt Valgevälja metsas. Kas kohe peale surnuaeda või edasi, kas vasakul pool teel või paremal linnast väljudes või karjääri lähedal. Igatahes üks kahtlane kaubik pidevalt patseerib seal kandis. Võimalik, et sokutab prügi metsaalla või mürgitabki. Peab silmad lahti hoidma ja vaatama, mida mõni kahtlane sõiduk metsas teeb.

Juhan
9 aastat tagasi

Keskkonnamet ja politsei peaks algatama väärteo menetluse ja välja selgitama, kuidas sattus nii suur kogus metsa alla, samuti kindlaks tegema isiku ja materjalid saatma kohtusse tema vastutusele võtmiseks.