Koolinoortelt oodatakse esseid teemal „Eesti 10 aastat Euroopa Liidus“

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

MISA esseekonkurss 2014-10-16 13.46.58Kuni 30. oktoobrini ootab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) üldhariduskoolide 7.–12. klasside ja kutseõppeasutuste noori osalema esseekonkursil „Eesti 10 aastat Euroopa Liidus“.

Tänavuse, juba neljandat korda toimuva esseekonkursi põhiteemaks on „Eesti 10 aastat Euroopa Liidus“. „Esseekonkursid on paljusid õpilasi pannud mõtlema selle üle, mida tähendab neile Eesti Vabariigi kodanikuks olemine ja aktiivselt ühiskonnaelus osalemine. Tänavuse teema piires saab arutleda erinevate Euroopa Liitu ja Eestit puudutavate küsimuste üle, mis aktuaalsed seoses 10 aasta täitumisega Euroopa Liiduga (EL) ühinemisest. Ootame noorte mõtteavaldusi sellest, milline on nende silmis EL-i kuvand, mida annab EL-i liikmelisus Eestile juurde ja millised on Eesti arenguvõimalused EL-i kontekstis,’’ kommenteeris MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Toivo Sikk.

Varasemate aastate konkursitele on kokku laekunud 330 esseed ja tublimaid on premeeritud kahes kategoorias: üldhariduskoolide 7-9 klasside ja üldhariduskoolide 10-12 klasside ning kutseõppeasutuste õpilased.

Esseekonkursi reeglitega saab lähemalt tutvuda sihtasutuse kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Euro Essee
9 aastat tagasi

Euroopa Liit on meister tuntud sõnadele ja mõistetele uue tähenduse andmises. Liberalism peaks tähendama midagi äärmiselt kapitalistlikku. Liberalismil on Euroopa kultuuriruumis algselt väga halb maik juures. Nüüd aga räägitakse sellest kuidas liberalism ja kõik meie euroopalikud väärtused on ohus kui me näiteks samasooliste õiguseid ei suurenda. Meie euroarvamusliidrid on kas kasulikud idioodid – ehk nad ise ka ei saa aru mida nad räägivad – või siis on tegemist teadliku vassimisega. Tegelikult peidab end Euroopa Liidus libralismi sildi taha äärmuslik plaanimajandus, ebavõrdsed totatsioonid, kartellide ja monopolide ringkaitse kelle huvides on võimalikult suurel territooriumil oma väärtust kaotav valuuta, antud juhul euro. Iga… Loe rohkem »

ohjah
9 aastat tagasi

Braavo Euro Essee!!!

Euro Essee
9 aastat tagasi

Mõned märksõnad teemal 10 aastat EU-s meie koolinoortele: Tsentraliseerimine, plaanimajandus, monopolid, kartellid, kontrolli kaotamine oma majanduse üle (lõputu kärpimine on meil tingitud sellest et puudub oma valuuta millega oma majandust juhtida), otsustamise viimine kaugele ära, “vaba” tööjõu liikumine ehk migratsioon, rahvastiku väljaränne, rahva demoraliseerimine, rahvaesindajate ja otsustajate võõrdumine riigist ja rahvast mille/kelle huve nad peaksid kaitsma, ülipüüdlik käsutäitja rolli sisseelamine ehk targad kes teavad mis meile on hea on kõik mujal (eriti hästi teavad need 30 000 ülemakstud ametnikku Brüsselis). Igaüks kel mõistus peas teeb kõik euro päästmiseks ja tugev Euroopa Komisjon on meile parim. Hmmm? 25 aastat tagasi oli… Loe rohkem »