Haapsalu fooriga ristmiku remont algab neljapäeval

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ristmiku ehitus Urmas LauriÜmbersõidu suunaviit Kiltsi teel on praegu veel ristidega kehtetuks muudetud. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval algav Haapsalu fooriga ristmiku remont muudab bussipeatuste asukohti ja keelab mitmel tänaval parkimise ning peatumise.

„Ehituse algus lükkub päeva võrra hilisemaks,” ütles Haapsalu linnakeskkonna peaspetsialist Eha Kallaste. „Pidi algama kolmapäeval, kuid ehitaja teatas, et alustab neljapäeval.”

Haapsalu peamise ristmiku remondi ajal langeb suurim liikluskoormus Tamme ja Niine tänavale, kustkaudu hakkab toimuma Rohukülla suunduv liiklus, ning Kuuse tänavale, mida mööda hakkab liikuma ühissõidukid.

Mitmel tänaval on ehituse ajal keelatud parkimine ja peatumine. Inimeste harjutamiseks paigaldati peatumist ja parkimist keelavad märgid neile tänavaile juba eelmise nädala lõpus.

„Jälgige liiklusmärke! Kõik need peatumist ja parkimist keelavad märgid on vajalikud, neid pole mitte niisama pandud,” lausus Kallaste.
Üleval on ka muud liikluskorraldusega seonduvad märgid ja viidad. „Kui märgil on rist peal, siis see veel ei kehti,” selgitas Kallaste.

Neljapäeva hommikuks on ehitaja ristmiku ehitustsoonile aiad ümber ehitanud ning märgid kehtima pannud. „Kui keelumärk on ees, siis ikka edasi ei sõida,” ütles Kallaste.

Liinibussid hakkavad ristmiku remondi ajal sõitma Niine, Kuuse ja Mulla tänava kaudu ning sellega seoses muudab asukohta ka mitu bussipeatust. Kallaste sõnul on bussipeatustes, mille asukoht muutub, üleval info peatuse kolimise kohta.

Aasta lõpuni vältava ristmiku remondi ajaks suletakse Tallinna mnt alates Turu tänava algusest, Posti tänav vennaskalmistu juurest, Jaama tänav pärast Laskuri tänavat ja Lihula mnt alates Lihula mnt 5 sissesõidukohast.

Linnavalitsus tahaks keelata raskemate kui 30tonniste veokite sissesõidu Haapsallu ja suunata nad ümbersõidule juba Taebla kandist.

„Saime maanteeametist vastuse, et kes tahab tee sulgeda, peab selle tegema oma kulu ja kirjadega,” ütles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman. Vikmani sõnul on linn hinnapakkumusi küsinud, kuid seni pole neile veel keegi vastanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments