Karu lõhkus Jaaknas kaks mesipuud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Reede varahommikul avastas Tõnu–Kuusiku talu pererahvas Jaaknas, et karu on rüüstanud kaks mesitaru viiest.
„Lükkas tarud ümber, ühe puu lõhkus päris ära,” ütles Marimetsa raba soosaarel asuva talu perenaine Eevi Kliss. „Teise taru raamid viis metsa.”

Mõlemad mesilaspered said hukka.

Pererahvas avastas karu rüüstetöö reede hommikul kella seitsme paiku.

„Alguses arvasin, et vargad on käinud,” ütles Eevi Kliss.

Seda talu rüüstas karu ka augusti lõpus kaks aastat tagasi. Siis võttis Kullamaa jahiselts karulaskmisloa ja kaks meest läksid varitsusse. Karu tuligi kella 21 paiku mesipuid noolima. Üks jahimees tulistas, aga karu jooksis metsa. Nädal hiljem leidis juhuslik seeneline metsas juba lagunema hakanud karu.

„Seekord ei ole plaanis karulaskmisluba anda,” ütles keskkonnameti jahinduse spetsialist Ivar Marlen. Ta ütles, et alanud jahihooajal on antud üks karulaskmisluba, see on Padise, Nõva ja Linnamäe piirkonna peale.

Keskkonnateabe keskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männili hinnangul on Läänemaal 10–20 karu. „Lõuna-Eestis on samuti vähe karusid, aga mõnes põhjapoolses maakonnas on sadakond karu,” ütles Männil.

Praegu loendatakse kogu Eestis 600-650 karu, nende arv püsib stabiilsena.

Fotod: Arvo Tarmula

Karu rüüstatud mesitarud arvo tarmula (1) Karu rüüstatud mesitarud arvo tarmula (2) Karu rüüstatud mesitarud arvo tarmula (3) Karu rüüstatud mesitarud arvo tarmula (4)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
karu
9 aastat tagasi

…..matsakas ja muidu maias. Ja nii kõmbib ta aina umpa-umpa-umpa-umpa.Metsas karu pole näha, metsas on tal külm ja paha
ja nii müttab ta aina müta-müta-müta-müta.

Kusti
9 aastat tagasi

Karul ikka karu jõud ja metslase mõistus.