4

Reformierakonna fraktsioon külastab homme Läänemaad

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Neljapäeval ja reedel väisab riigikogu Reformierakonna fraktsioon Läänemaad, kus kohtutakse kohalike ettevõtjatega ning tutvutakse koolide ja hooldusasutustega.

Läänemaalt valitud riigikogu kultuurikomisjoni esimehe, visiidi eestvedaja Lauri Luige sõnul on piirkonna jaoks kõige olulisem küsimus majanduslik areng ning uute töökohtade loomine.

„Inimeste heaolu saab toetuda vaid tugevale majandusele ja stabiilsele kasvule, mis aitab tööandjatel luua uusi töökohti ja võimal­dada palgatõusu. Heaks näiteks on pidevalt arenev Haapsalu Uksetehas, mis pakub tööd enam kui 150 läänlasele. Tegemist on kaasaegsel tehnoloogial siseuksi ja alumiiniumvineeri baasil välisuksi tootva tehasega, mille peamised eksporditurud on Soome, Rootsi ja Norra,“ rääkis ta.

"Kindlasti on fraktsiooni visiidil tähelepanu all ka PKC tehase sulgemisega kaasnenud suur koondamine. Soovin juhtida kolleegide tähelepanu täiendavate regionaalpoliitiliste meetmete vajalikkusele, et inimeste tööjõuturule naasmine kulgeks võimalikult kiirelt ja valutult."

Luik märkis, et Läänemaa murekohaks on elanike arvu kahanemine, kellest suurem osa lahkub Tallinnasse.

„Just seetõttu pean ma läänlasena Riisipere-Haapsalu raudteelõigu taastamist äärmiselt oluliseks. Kiire, turvaline ja mugav raudteeühendus võimaldaks inimestel käia tööl pealinnas, kuid samas elada Läänemaal. Lisaks avaldaks kaasaegne raudteeühendus suurt mõju ka piirkonna majanduslikule arengule,“ rõhutas reformierakondlasest parlamendisaadik. "Olen raudtee taastamise olulisust rõhutanud kõigile poliitikutele, keda siin võõrustanud oleme ning teen seda seni kaua, kuniks me saame visiidile juba rongiga tulla."

Visiidi esimesel päeval külastatakse Haapsalu Uksetehast, Nõva sadamat, Kullamaa keskkooli ja Koluvere lossi.

Reedel tutvutakse Haapsalu Hoolekandekeskusega ja Läänemaa Ühisgümnaasiumiga. Lisaks külastatakse Läänemaa päästeosakonda, kus kohtutakse nii vabatahtlike päästjate kui ka Kaitseliidu esindajatega.

Fraktsiooni koosseisus külastavad Läänemaad Jaanus Tamkivi, Kalle Laanet, Lauri Luik, Aivar Sõerd, Kristen Michal, Jüri Jaanson, Aare Heinvee, Arto Aas, Deniss Boroditš, Kalev Kallemets, Kalle Palling, Mati Raidma, Meelis Mälberg, Rein Aidma, Remo Holsmer, Tarmo Mänd,

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
2.kodanik
2.kodanik

Vabatahtlike päästjate ja kaitseliitlastega võiks ju tihedamini kohtuda, kuuludes nende ridadesse näiteks… :)))

kuidagi
kuidagi

seosetu möla

luigelaul
luigelaul

millise põõsa alla siis viinad on tellitud

oli ka aeg
oli ka aeg

Valimised ukse ees.

wpDiscuz