0

Vormsi uue parvlaeva operaatori hange lükkus taas edasi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuigi Tallinna halduskohus ei võtnud menetleda Väinamere Liinide kaebust, ei saa Lääne maavalitsus hankega edasi minna, sest halduskohtu otsuse peale võib esitada 10 päeva jooksul kaebuse ringkonnakohtule.

Kohus tagastas 11. septembril Väinamere Liinide kaebuse, mis taotles riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse tühistamist. Väinamere Liinide meelest polnud operaatorihange seadusega kooskõlas. Vaidlustuskomisjon ei näinud seaduserikkumist ega võtnud kaebust arutada. Seejärel kaebas Väinamere Liinid vaidlustuskomisjoni otsuse halduskohtusse.

Ei ole mõistlik, et asjast huvitatud isikud peavad igal võimalikul juhul, mil neil tekib kahtlus, et nende õigusi on rikutud, esitama viivitamatult vaidlustuse, kirjutab kohus oma otsuses. Kohus peab otstarbekaks dialoogi, et esitada õiglase konkurentsi tingimustes ja läbipaistva menetluse kaudu pakkumus, mis võimaldab hankijal kasutada raha säästlikult ja otstarbekalt.

Enne kui Lääne maavalitsus saab määrata pakkumuste esitamise järjekordse tähtaja, peab selguma, milline on Väinamere Liinide reaktsioon halduskohtu otsusele, selgitas maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

Esialgu pidi operaatorihange lõppema 25. Augustil. Seejärel pikendas maavalitsus tähtaega 8. septembrini, kuid 5. septembril peatas halduskohus hanke esialgse õiguskaitse korras 12. septembrini.

Lääne maavalitsus otsib vedajat, kes hakkaks tuleva aasta 1. maist uue parvlaevaga Ormsö pidama ühendust Vormsi–Rohuküla liinil. Võidab ettevõte, kes pakub kõige odavama üleveohinna.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz