Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht Aivar Riisalu astus IRLi liikmeks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

405px-KE_Aivar_RiisaluRiigikogu liige Aivar Riisalu astus erakonna Isamaa ja Res Publica Liit liikmeks ja kandideerib kevadel toimuvatel riigikogu valimistel IRLi nimekirjas.

„Aktiivses poliitikas jätkan alates tänasest IRLi ridades. Otsustasin liituda IRLiga, kuna näen seal enda jaoks paremaid võimalusi panustada Eesti riigi arengusse,“ ütles Riisalu.

Riisalu sõnul on talle oluline, et IRL on erakond, mis ei tee kompromisse Eesti julgeoleku arvelt. „Eesti riigikaitse ei saa olla poliitpopulismi objekt. Peame hea seisma selle eest, et säiliksid riigikaitse kolm tugisammast: professionaalne armee, ajateenistus ning kaitseliit. Igasugused läbimõtlemata katsed seda kõigutada, nagu on ajateenistuse asendamine palgaarmeega, õõnestavad Eesti julgeolekut,“ rääkis Riisalu.

Riisalu lisas, et julgeolekuküsimuste kõrval on tal soovi aktiivselt tegeleda ka majanduspoliitikaga.

„Eesti lähiaastate üheks suurimaks väljakutseks saab olema ajale jalgu jäänud maksusüsteem. Viimane suurem maksureform toimus Mart Laari teise valitsuse ajal. Pärast seda on maksudebatt kinni kiilunud astmelise ja proportsionaalse tulumaksu juurde. Selle asemel on vajalik reformida tööjõumaksude olemust,“ rääkis ta.

Riisalu hinnangul on IRL toonud maksudebatti uut hingamist. „IRLi Idee kaotada alla 500 euro teenivatel inimestel tulumaks lööks kahte kärbest ühe hoobiga: kõrged tööjõumaksud ja madalad palgad. Väheneb tööjõu maksukoormus ja kasvavad inimeste sissetulekud kedagi täiendavalt maksustamata,“ rääkis Riisalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
9 aastat tagasi

Sool presidendiks!

just,just
9 aastat tagasi

No seda minagi. Hetkel ei näe läänemaal ühelgi erakonnal selget eelist,seega mis keskerakonnal kaotada oleks ,kui uue vere sisse leiaks? Noh,paneme Soola ette, nojah kõik teame teda,pole mingi uudis, kes arvab head,kes halba ja elu läheb edasi ja täpselt nii nagu varemgi. Unustame võib olla üldse ära, et mingi muutus toimus. Sool ehk IRLi siiski üle ei läheks….aga mine tea ka, Riisalu tundus sama kindel. Või kus üldse naised on,nende poolest ei paista läänemaa kesk üldse silma ja ega reformki, IRL ehk rohkem naistekesksem. Nii et miks mitte mõni naine, kes vihmavarju hoidmisest natuke rohkemat suudaks, tooks elevust juurde ja… Loe rohkem »

kodanik
9 aastat tagasi

nõus, parbuse ja luige taolisi supinahkasid pole vaja ka. egas siin laiata pole kellelgi, enamus istuvad kürvad vastu pead.

kodanik
9 aastat tagasi

Ütleme nii,et tegelikult näeks piirkonna juhina kedagi,keda Läänemaa kandis ka tihedamalt liikumas näeb, tore oleks kui oleks mõni päris paikne mitte sisse toodud.

kodanikule
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mis arvad, kui kohalikuks pealikuks nad edutaks Soola vana. Liigub teine ikka vahete-vahel ka linnapildis ja välismaalgi pinksipallidega.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanikule

Ega Karilaiul tegelikult siin polegi vist kedagi,kes veel hingega erakonnas kinni oleks, teistel tegelt päris suva,kuhu nad kuuluvad. Kui midagi annad,siis võib erakonna poolt olla ka, muidu on Edgar paha, venelased jalus jne. Pealegi tegelikult olekski noort ja energilist verd vaja,aga seda inimest ei ole Karilaid veel läänemaalt välja kaevanud, sisse toodud kaup ei ole kohalike jaoks eriti atraktiivne.

Heinar Tuulbergile
9 aastat tagasi

Teie pakutud ideed on kahjuks eluvõõrad nagu valitsevate erakondade poliitika. Puudega lapse üksikema ei tunneks teie skeemis muud kui maksukoormuse tõusu senisest. Eeldusel muidugi, et ta teenib vähemalt keskmise palga ja rahastab sellest sotsiaalvaldkonnakulusid ja tegeleb lapse arendamisega, sest riigipoolne panus on teadagi olematu. Miks pole iga Eesti laps ühteviisi väärtuslik? Teised ja kolmandad jäävad sündimata, kui ühe lapsega elu on viletsuses. Ei usu kuidagi, et see “protportsionaalsus” Eesti moodi tähendaks enamiku palgasaajate jaoks väiksemat maksustamist, pigem suureneks nende maksukoormus, kes tõesti ületunde tehes või mitmel kohal töötades võid leivale teenivad.

kodanik
9 aastat tagasi

sel põhulõual polegi ühtegi ideed

Heinar Tuulberg
9 aastat tagasi

Uute ideedega pole siin küll erilist pistmist. Uus idee tänases Eestis oleks miinimumpalga viimine 800 eurole ja proportsionaalse tulumaksu kehtestamine alates ühest eurost. Tulumaksu võib tõsta kuni 30%-le tulust. Tulumaksuvabastus teisest lapsest alates tuleks sel juhul kehtestada 400 eurole ja iga järgneva lapse pealt täiendavalt lisada tulumaksuvabastust 400 eurot. Sel juhul saab vanem koheselt tunda toetusi laste pealt, selle asemel et uskuda IRL-i mingit taevamanna lubadusi pärast pensionile jäämist nn vanemapensioni näol. Alternatiivina võiks kaotada lastetoetused. Kuid kehtestada jõudumööda muud otsetoetused lastele: tasuta lasteaia- ja koolilõuna, õppevahendid, koolivormiriided ja spordivahendid, laagrites osalemine, muuseumide külastamine, ekskursioonid jne. Lisaks suurendada toetuste maksmist… Loe rohkem »

Heinarile
9 aastat tagasi

Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad, ütleb eesti vanasõna. Oled ka sina suur tuulelipp. Räägid suuri sõnu, aga tegusi pole nagu näha. Sinu erakonnakaaslased, kelle nimekirjas sa ka linnavolikokku kandideerisid nüüd ju võimupiruka juures, miks sa siis omi mõtteid neile ei delegeeri. Lõpetuseks, peaksid vist rehkendada ka oskama, siis anna oma parteikaaslastele teada kust raha tuleb sinu mõtete realiseerimiseks, muidu jääb mulje sinust kui põhulõuast, kes jälle mullikesi ajab.

HRT
9 aastat tagasi

Tulumaksu senine vähendamine on kaotanud maalt politsei, päästeameti ja halvendanud teedehooldus ning paljut muud. Kui tulumaksu vähendatakse veelgi, tähendab see, et sissetulek natuke kasvab, kindlustunne aga kahaneb. Miinimumpalga tõstmine olnuks ehk õige samm.