Haapsalus võistleb täna enam kui 700 ekstreemsportlast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

X-dream

Täna hommikul saab Haapsalu linnusehoovist stardi seiklussarja Ace Xdream selle hooaja finaal, kus stardijoonele koguneb ligi 700 seiklejat.

Ace Xdream on seiklusspordivõistlus, kus 3-liikmelised võistkonnad otsivad maastikule peidetud kontrollpunkte, läbides rada jalgsi, ratastel ja kanuuga. Rajal ootavad lahendamist ka erinevad lisaülesanded, milleks võivad olla takistusrajad, täpsuslaskmised ja -heited, orienteerumisülesanded, eri mõistatused jms 

Haapsalu võistlusel saab heitlus sarja võitmise nimel olema väga pingeline, sest võiduvõimalusi on mitmel võistkonnal.

Võistlus toimub kolmel eri raskusega rajal: A-rada on ekstreemne, B-rada seikluslik ja C-rada lihtne.  

C-raja start antakse linnusehoovist kl 10.40 ja AB raja start kl 11.

Pealtvaatajatele ja kaasaelajatele jagatakse võistluskeskuses linnusehoovis alates kl 11.05 RMK avatud raja kaarte, kuhu on märgitud võistlejate liikumine koos kellaaegadega. Paljud tegevused toimuvad otse linnasüdames ja on lihtsalt leitavad.

Liidrite liikumist saab raja ääres jälgida nutitelefonide kaudu lingilt http://sportrec.navirec.com/ui/#19up3qa  

Finiš suletakse kl 19 ja tund hiljem autasustatakse parimaid Haapsalu kultuurikeskuses. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
...Ps
9 aastat tagasi

Ta ise seda lugu eriti ei meenuta,inimesed on erineva kogemusega.

...
9 aastat tagasi

Mu oma kaaslasel oli kord samalaadne juhtum,ja siiani ikka mõtlen,et oleks pidanud nii tegema,kuigi kannatanu ise mitte midagi ei soovinud ja kutsus ise endale tuttava järele.

...
9 aastat tagasi

tagantjärgi-oleks andnud oma nime ja kontakttelefoni näiteks,et oleks saanud tagasisidet,ja vajadusel aidata kahjut korvata,kui veel oleks midagi selgunud hiljem;et oleks kõik aus ja ka endal südametunnistus puhas

Kodanik
9 aastat tagasi

Jutust järeldub, et rattur ei sõitnud edasi. Kohapeal suheldi kannatanuga vähemalt 5 minutit ja peale selguse saamist sõideti edasi. Loomulikult olid mõlemad pooled ehmunud. Mida veel oleks pidanud rattur tegema? Peale sportlaste lahkumist saabus hüsteeriline lohutaja ja kutsus politsei? Ja edasi, mida sellega nüüd saavutati?

njah
9 aastat tagasi

ega ßokkis inimene ei saa aru,et ta ßokkis on.Samuti jalgrattur võis hiljem kahetseda,et oleks teinud veelgi paremini,kui oleks kõik avalikustanud.

Riigikodanik
9 aastat tagasi

Pole väitnud, et pealt nägin. Kannatanu jutu järgi. Võib olla šokis inimene ütleski, et ok? Aga norm inime ei torma minema ja jätab nutva lapse ja naise maha! Raske oli kõne teha ja orgunnida? Just selline hoolimatus ajab marru!
Tegijal ikka juhtub, aga see kuradi sekundi kaotamine ja enda kellelegi tõestamine ei ole seda väärt!

kodanik
9 aastat tagasi

Huvitav oleks Riigikodaniku nime taha varjuva petise tegelikku nime teada.

Linnakodanik
9 aastat tagasi

Tere Riigikodanik. Kui sa kirjutad, et nad peatamatult edasi sõitsid siis sa ju valetad. Ma nägin pealt ning invaliid oli oma käruga keset sõiduteed. Mees sõitis otsa ning nad vestlesid seal umbes 5 minutit ning tegid selgeks, et midagi hullu pole juhtunud ning siis liikusid edasi. Vajalik on sul valeinformatsiooni esitada.

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  Linnakodanik

Häbi ratturile võit on tähtsam kui lapse tervis.

Riigikodanik
9 aastat tagasi

Riigikodanik ei valetanud. Pole kunagi väitnud, et nägin ise otsasõitu, olin seal mōni minut hiljem ja nägin kui õnnetud olid kannatanud ja kui osavõtlik saab lihtsalt möödasõitja olla. Ja kannatanu jutu järgi millised s…pead võivad mõned ekstreemid olla. Raske on tekstist aru saada?

kodanik
9 aastat tagasi

Nagu selgub, riigikodanik oma esimeses postituses lihtsalt valetab. Ju siis läks elu lihtsamaks.