Eesti taasiseseisvumisest möödub 23 aastat

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Eesti lipp

Foto: Urmas Lauri

Lääne Elu toimetus soovib oma lugejatele head taasiseseisvumispäeva.

Täna möödub 23 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest. Eesti poliitilised jõud kasutasid ära augustiputši tõttu Moskvas tekkinud võimuvaakumit ning taastasid 20. augustil 1991 vastu võetud Ülemnõukogu otsusega Eesti iseseisvuse.

Alates 1998. aastast on taasiseseisvumispäev riigipüha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
9 aastat tagasi

Täna veel 23 aastat Eesti Vabariigis on isiklik omand tagastamata! Tänased, riburadapidi ei tea ajaloost midagi. Määritud paberitel puudub vundament. Pätsimine ei pane vaikima.

ABC - le!
9 aastat tagasi

Kuni võimul on veel saamahimulised punaparteide mehed-naised ja nende võsukesed, pole meil, rahval, Eestis midagi teha. Kogu raha mass liigub vaid nende inimeste firmades ja nende lähisugulaste nimel registreeritud firmades. Sellepärast peabki rahvas mujal tööl käima. et ära elatada ennast ja oma peret.
Teeks õige klapperjahi riigi ja omavalitsuste teenistujate firmadele ja vaataks, kuidas raha neile suunatakse. Pärast seda oleks riigil raha küll, et tasuta õpilasi sööta ja pensione tõsta nii 3-5 korda. Arstiabiks jätkuks ka vabalt.

ABC-le
9 aastat tagasi

Igati nõustun eelnevaga. Hea et keegi julgeb otse välja öelda selle mida eetrisse lasta ei taheta. Just selline orjastav võim meid soome tööle ajabki et saaks sinu vara jupp haaval investuritele sentide eest maha müüa ja peale seda on äärelalad varemeid täis. Kui seda nimetada turumajanduseks siis see on hullumeelsus.

Anonüümne
9 aastat tagasi

ABC kommentaar näitab ilmekalt kümnekonna siin kommija seisundit. Kahju, et arsti juurde minnes visiiditasu küsitakse.

ABC
9 aastat tagasi

Millest te räägite. Mitte mingit taasiseseisvumist pole ju olnud. IME ehk isemajandiava Eestini me jõudnud ei ole. Sõltuvus välisabist on ajaloo suurimaid. KLASNOST- eha avalikustamisest ja sõnavabadusest ei saa FEB fondi, 10 miljoni dollari skandaali valguses ja kohaliku ajakirjanduse tsensuuri valguses juttugi olla. Peale selle toimub pidev teatavate teemade eiramine ajalirjanduses ja kommentaariumite süsteemne puhastamine ebasobivast lektüürist. DEMOKRAATIA – ehk rahvavõim, jällegi vaid sisutühi sõnakõlks. Kui eksisteeriks rahvavõim mis eestlane eesti maalt ära minna ei tahaks seega rahvavõimuks praegust olukorda nimetada ei saa. MIS SIIS TOIMUNUD ON ? Tuleb välja et on vahetunud vaid võimukandja roll. Kui ennem pidime olema… Loe rohkem »