Päästeamet: Vanaküla lähedal põles viljapõld

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

päästeametTeisipäeval kell 13.57 sai häirekeskus teate, et Martna vallas Vanakülas põleb viljapõld.

Põlenud ala pindala oli kokku 4,3 hektarit. Vili oli põllult juba koristatud.

Põlengut käisid kustutamas Haapsalu ja Risti päästjad ning vabatahtlikud Kirnast ja Paliverest. Päästjad said tule kontrolli alla kell 14.37 ja kustutasid kell 15.29. Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Viktor Saaremetsa sõnul on viimastel päevadel kasvanud maastikutulekahjude hulk.

Saaremets ütles, et põllumehed peaksid oma masinapargi üle vaatama, sest võib juhtuda, et masinaosade vahele kogunenud tolm süttib ja põhjustab põlengu.

Et tuleoht on äärmiselt suur, tuleks looduses olla äärmiselt ettevaatlik. Põlengu tekkeks piisab maha visatud suitsukonist või klaasikillust, ütles Saaremets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lii
9 aastat tagasi

Sellel päeval töötas põllu kõrval asuv krematoorium. Ei saa välistada, et korstnast sattus säde paar päeva tagasi koristatud põllule hekseldatud põhule ja süütas kõrre ning hekselpõhu. Olen ise näinud korstnast tõusvat musta suitsu, ka halli ja üsna suure hooga, Kes ütleb, et seal pole hõõguvaid osakesi?
Kuna sel päeval ei töötanud põllul ükski masin ja tule algkoht oli teest eemal üsna krematooriumihoone lähedal, mida siis järeldada? Et keegi kõndis kõrrepõllul ja loopis konisid või põlevaid tikke?
Hea, et päästjad väga kiirelt ja hästi tegutsesid, pääsnuks tuli üle tee kõrvalasuvasse koristamata viljapõldu, olnuks lugu päris kurb.