Kolmandat korda autoroolist tabatud juhtimisõiguseta autojuhti karistati arestiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseiEile, 5. augustil Pärnumaal tabatud autojuht, kel puudub juhtimisõigus, peab oma tegude üle arestimajas järele mõtlema 15 ööpäeva. Sel aastal oli see mehe jaoks kolmas kord, mil ta sama viga kordas.

Eile kell 13.35 peatas politsei Pärnumaal Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel, Vändra lähistel kontrollimiseks sõiduauto, selle roolis oli 43-aastane mees, kellel puudus juhtimisõigus. Mehele oli see sel aastal juba kolmas kord politseile autojuhtimisel vahele jääda. Ka sel korral kõrvaldati ta juhtimiselt ning toimetati Pärnusse politseijaoskonda. Selle aasta jaanuaris ja märtsis oli talle samasuguste rikkumiste eest karistuseks määratud rahatrahv, kuid trahvid on mehel tasumata ja nii pidaski politsei õigeks taotleda talle seekord kohtult karistuseks aresti määramist, sest varasemad karistused ei olnud mehe käitumist mõjutanud.

Pärnu maakohus määras mehele karistuseks viisteist ööpäeva aresti.

Lääne prefektuuri liiklusejärelevalvetalituse juht Sander Peremees peab oluliseks, et toimepandud õiguserikkumisele järgneb kiirelt karistus: mehe tabamisest kuni kohtu tehtud otsuseni kulus aega umbes 2,5 tundi. „Mees oli perega teel Pärnusse puhkama, kuid nii tema kui ka pere puhkus jäi lühikeseks. Murelikuks teeb, et pereisa kujundab oma sellise vastutustundetu käitumisega ka pere nooremate liikmete harjumusi ja vildakaid väärtushinnanguid,“ mõtiskleb Peremees. Lisaks märgib ta, et mees on kunagi küll juhtimisõigust omanud, kuid erinevatel põhjustel on see õigus temalt aastaid tagasi ära võetud ja ta ei ole astunud ühtegi sammu, et seda õigust taastada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments